Galler Prensesi Kate Middleton'un fotoğrafı, yeni Photoshop faciası olarak tarihe geçti

Galler Prensesi Kate Middleton'un yayınlanan son fotoğrafının, Photoshop ile son derece acemi bir biçimde manipüle edilmesi büyük tartışmalara yol açtı.

Kate Middleton'un fotoğrafı, yeni Photoshop faciası olarak tarihe geçti

Galler Prensesi ve İngiltere’nin gelecekteki Kraliçesi Kate Middleton’un nerede olduğuna dair aylarca süren spekülasyonların ardından Kraliyet Ailesi, oynanmış gibi görünen bir fotoğraf yayınladı. Hatta o kadar oynanmış ki Associated Press ve Reuters bunun için nadir bir geri çekme emri bile yayınladı. Ayrıca bu düzenlemeler çok düzgün bir şekilde yapılmamış gibi gözüküyor. Eğer paylaşımın amacı halka Middleton’un nerede olduğu konusunda güvence vermekse, görüntü geri tepti.

Fotoğraf o kadar fazla tartışma yarattı ki, Pazartesi sabahı Galler Prensi ve Prensesi'nin resmi X hesabından özür dilemek zorunda kalındı: “Birçok amatör fotoğrafçı gibi ben de ara sıra fotoğraflar üzerinde düzenleme denemeleri yapıyorum. Dün paylaştığımız aile fotoğrafının yol açtığı karışıklıktan dolayı özürlerimi iletmek istedim. Umarım kutlayan herkesin Anneler Günü çok mutlu geçmiştir. C.”

Bu “C” imzası Galler Prensesi Catherine, diğer adıyla Kate Middleton’ı temsil ediyor. Prensesin kendi basın fotoğraflarını düzenlediğini söylemesi, imajı profesyonelce küratörlüğü yapılan bir aile için beklenmeyen bir durum.

Bu görüntü Middleton'un kamuoyunun gözünden kaybolmasından aylar sonra yayınlandı. Kraliyet Ailesi onun sağlığı ve onun yokluğuna neyin yol açtığı konusunda ihtiyatlı davranıyordu ve bu da komplo teorilerine yol açtı. Birleşik Krallık’taki Anneler Günü’nde açıkça düzenlenmiş bir fotoğraf yayınlamak, ne yazık ki bu soruna pek yardımcı olmayacak gibi gözüküyor.

Prens Harry’nin anı kitabı Spare’de anlatıldığı üzere, İngiliz monarşisi için imaj her şeydir. Bu kitapta Middleton’un kayınbiraderi, babasının (Kral Charles) veya erkek kardeşinin (Prens William, varis) kötü görünmesine neden olabilecek hikayelerden uzaklaşmak için İngiliz magazin dergilerine nasıl feda edildiğini yazıyor. İmaj yönetimi kraliyet ailesi için çok önemli ve Kraliçe Elizabeth'in taç giyme töreninin canlı yayınlanmasından bu yana önemini korudu. Kraliyet ailesinin işlerinin önemli bir kısmı fotoğraflarda görünmekten oluşuyor.

Saray, İngiliz basınıyla o kadar içli dışlı ki, onları haber yapacak bir sistem (Royal Rota) bile var. Sussex Dükü ve Düşesi Harry ve Meghan, kraliyet görevlerinden çekilmelerinin bir parçası olarak Kraliyet Rotasından da çekildiler.