Gartner: Windows Phone batmaya devam ediyor

Yeni telefon satış verileri, batmayı sürdüren Windows Phone için çok küçük bir umut da verdi!

Batanlar, kaybedenler, kazanlanlar!

Akıllı telefonların son satış verileri, Gartner'ın 2016 ikinci çeyrek (Q2 2016) raporuyla gün yüzüne çıktı. Her zamanki gibi Microsoft'un mobil platformu için kötü şeyler söyleyen rapor, bu kez küçük bir umut belirtisi de verdi.

Microsoft'un yayınladığı veriler, Lumia satışlarının son çeyreklerde 4,5 milyon seviyelerinden 2,5 milyon seviyesine düştüğünü, son olarak bu senenin ikinci çeyreğinde 1,2 milyona düştüğünü söylüyordu. Ancak Gartner'a göre ise ikinci çeyrekte toplam 1,97 milyon Windows Phone satıldı. Buradan Microsoft'un donanım ortaklarının yaklaşık 800.000 telefon sattığı anlaşılıyor. Peki buradan Microsoft'un mobil stratejisinin çalışmaya başladığı sonucu çıkarılabilir mi? İlk bakışta gidişat iyi gibi görünse de, işin aslı farklı. Windows Phone satışları, önceki yıla göre yüzde 76 gerilerken global pazar payı, yüzde 2,5'ten 2016'nın ikinci çeyreğinde yüzde 0,6'ya gerilemiş bulunuyor. Buradan Gartner'ın ilk çeyrek için açıkladığı yüzde 0,7'lik pazar payından da geriye gidiş olduğu anlaşılıyor.

Gartner: Windows Phone batmaya devam ediyor

Windows'tan daha da kötü durumda olan tek platform ise BlackBerry. Satışları 400.000'e düşen BB OS cihazlarının pazar payı, yüzde 0,1'e gerilemiş bulunuyor.

Akıllı telefon satışları önceki seneye göre toplamda yüzde 4 artarak 344,36 milyona yükselirken, kazananın Android olduğu görünüyor. Android'in pazar payı yüzde 82,2'den yüzde 86,2'ye yükselmiş bulunuyor.

Apple, yüzde 14,6'dan yüzde 12,9'a gerileyerek en büyük kaybeden olsa da, üçüncü sıradaki Huawei'yle açık ara ikinci sırada yer alıyor.

Okuyucu Yorumları