Gates'ten itiraf: Geç kaldık

Microsoft'un emekli efsanesi Bill Gates, dev şirket hakkında öyle bir itirafta bulundu ki...

Bill Gates'ten büyük itiraf!

Bill ve Melinda Gates Vakfı ile hayırsever işlerini sürdüren Microsoft başkanı Bill Gates, CBS This Morning'de yeni gösterilen bir programda Microsoft'tan da bahsetti.

Charlie Rose'un sorularını cevaplayan Gates, Microsoft'un akıllı telefon endüstrisinde geç kaldığını ve birinciliği hızla ele geçiremediğini kabul etti. Rose'un bu durumun nedenini sorması üzerine Gates, cevabın çok karmaşık olduğunu söyleyerek soruyu geçiştirdi ve şunları ekledi: "(Standart) cep telefonlarını özlemiyoruz, ancak onlar konusunda izlediğimiz yol liderliği elimize almamıza izin vermedi. Dolayısıyla bu, açık bir hata."

Steve Ballmer'ın liderliğinden memnun olup olmadığı sorulduğunda ise Gates, hem kendisinin hem de Ballmer'ın kendi kendilerini bolca eleştirdiklerini söyledi. Gates, Ballmer'ın liderliğindeki Microsoft'un Windows 8, Surface gibi ürünler ortaya çıkardığını söyledi ve şöyle devam etti: "Peki bu yeterli mi? Hayır, o ve ben, pek tatmin olmuş değiliz. Yani, çığır açacak şeylerden, mümkün olan her şeyden bahsediyorum."

Röportajda uyumayı sevdiğini de söyleyen Gates, dört saatlik uykuyla ayakta kalanlar gibi olamadığını, ancak yine de geceleri kitap okumak için ayakta kalabildiğini anlattı.

Okuyucu Yorumları