Ortaya çıkan patente göre Apple Watch'a, kimsenin beklemediği bir özellik geliyor olabilir

Apple’ın ortaya çıkan yeni patenti, gelecek Apple Watch akıllı saatine kimsenin beklemediği bir özelliği eklemeyi düşündüğünü gösteriyor.

Yeni Apple Watch,, kimsenin beklemediği bir özellikle gelebilir

Bugüne kadar yüzlerce Apple patent haberini sizlerle paylaşmış olabiliriz. Ancak bunların yüzde kaçının hayata geçtiği konusunda emin değiliz. Zira Apple, adeta bir patent katili. Ar-Ge ekibi yoluyla zaman zaman patent ofisini adeta patent bombardımanına tutan şirket, bu defa da Apple Watch akıllı saati için yeni bir patent almış durumda.

Apple Watch için paylaşılan patent örneğine göre Apple, akıllı saatine bir kamera yerleştirmek istiyor. Akıllı saatlerde kamera uygulamasını aslında daha önce de görmüştük; Apple bunu yaparsa bir ilke imza atmış olmayacak. Ancak elbette Apple Watch’un gelecek modelini satın almak isteyecekler için yararlı bir eklenti olacaktır.

Patentin heyecan veren yanları ise kameranın bir flaşla desteklenecek olması. Böylece düşük ışıklı ortamlarda da rahatlıkla saat üzerinden fotoğraf çekilebilecek ve video kaydedilebilecek.

Öte yandan Apple, bu patenti bu defa gerçekten de hayata geçebilir. Zira AppeInsider tarafından da konuyla ilgili açıklama yapıldı ve konunun patent listesinde olduğu ve gerçekleşmesinin muhtemel olduğu belirtildi.