Gelecekteki Windows Update'ler 1GB'a Küçülebilir!

Windows 10'un arka planda yaptığı güncellemeler, bu yeniliklerle yakın bir gelecekte iyice küçülebilir!

Windows 10 kota dostu olacak!

Windows Update üzerinden sunulan işletim sistemi güncellemelerinin indirilmesi, bazen saatler alabildiği gibi veri kotanızı da tüketebiliyor. Microsoft, Unified Update Platform kapsamında güncelleme boyutlarını düşürmek için bir süredir uğraşıyor.

UUP üzerinden gönderilen güncellemeler, sadece son güncellemeden sonra değişen verileri içerdiğinden, veri aktarımından tasarruf etmenizi sağlıyorlar. Bu, Windows 10 Creators Update yayınlandıktan sonra gelecek güncellemelerin yüzde 35 daha küçük olabileceği anlamına geliyor.

Gelecekteki Windows Update'ler 1GB'a Küçülebilir!

Bunun yanında Windows Insider kullanıcıları, bu haftadan itibaren daha küçük boyutlu yapılarla karşılaşabilirler. Microsoft, bu güncellemeleri "Canonical" olarak adlandırıyor. Bununla birlikte firma, "farksal" indirmelerin yapılabilmesi için bir temel yapının belirlenmesi gerektiğini ve bu yapının Windows Insider'ların kullandığı yapıdan daha yeni bir yapı olması halinde, güncelleme boyutunda herhangi bir değişiklik görünmeyebileceğini söylüyor.

Microsoft'un Windows Update'in hangi zamanlarda çalışacağını seçmemiz için yeni seçenekler sunacağını öğrenmiştik. Bu gelişmelerle birlikte Windows Update'in zaman zaman can sıkabilen sorunları, tamamen ortadan kalkabilir.

Okuyucu Yorumları