Georgia eyaletinin üzerinde uçarken görülen "uçan uzay denizanasının" gizemi çözüldü

Kameralar, ABD’nin Georgia eyaletinin üzerinde uçan bir "uzay denizanası" kaydetti. Videodaki görüntünün gerçekte ne olduğunu öğrendiğinizde çok şaşıracaksınız...

Georgia eyaletinin üzerinde görülen "uçan uzay denizanasının" gizemi çözüldü

5 Mayıs Perşembe sabahı erken saatlerde, Georgia, Waycross'taki bir kamera, gizemli bir cismin gökyüzünde gezindiğine tanık oldu. Parlak, hızlı ve parlayan dikdörtgen bir aura tarafından takip edilen cisim, biraz uzay denizanasına benziyordu. San Antonio'daki Texas Üniversitesi'nde aerodinamik ve makine mühendisliği profesörü olan Chris Combs, çekilen videoyu Twitter’da yayınladı.

Elbette, Combs'un belirttiği gibi, bu uzay denizanası bir UFO değildi. Kameranın konuşlandığı noktanın yaklaşık 400 kilometre güneyinde, Florida'nın Kennedy Uzay Merkezi'nden fırlatılan bir SpaceX Falcon 9 roketiydi. Her yıl Kennedy'deki rampadan düzinelerce roket fırlatılıyor ve bunlardan birkaçı gökyüzünde biyolüminesans omurgasızlarla benzer bir görüntü oluşmasına neden oluyor.

Söz konusu videoyu buradan izleyebilirsiniz:

Combs, denizanasının uzun, şişkin "gövdesi"nin Falcon 9'un roket motorundan çıkan egzoz gazı olduğunu belirtiyor. Egzozun bu kadar şişkin bir şekil almasının nedeni, motorun içindeki ve dışındaki basınç farkıyla ilgili. Bu durumda, roketten çıkan egzoz "az genleşiyor" yani egzoz motordan çıkarken gazın etrafındaki ortam havasından daha yüksek basınçta oluyor.

Parlamanın açıklaması ise zamanlama ile ilgili. Roketin fırlatılması Perşembe sabahı şafaktan önceki saatlerde (yerel saatle 05:45 civarında) gerçekleştiğinden, Güneş’ten gelen ışık ufkun hemen ötesinden egzoz dumanına ulaşıyor ve onu aydınlatarak karanlık gökyüzünde parlak bir şekilde parlamasına neden oluyor.