Gmail resimleri artık otomatik gösterecek!

Belki farkına varmadınız ama Google, Gmail'de önemli bir değişikliğe imza attı!

Gmail'de önemli yenilik!

Google, Gmail'de yaptığı bir değişiklikle birlikte e-postalardaki resimleri görmeyi kolaylaştırdı.

Gmail, gelen e-postalarınızda dış URL'lerden gelen resimleri yüklemeden önce bugüne dek onayınızı istiyordu. Ancak Google'ın blog gönderisinde yapılan açıklamaya göre yapılan geliştirmeler, bu kısıtlamaya duyulan ihtiyacı ortadan kaldırdı.

Gmail, resimleri artık resmin geldiği orijinal sunucudan değil, Google'ın güvenli proxy sunucuları üzerinden yükleyecek. Bunun anlamı Google'a göre "mesajlarınızın daha güvenli olması, resimlerinizin bilinen virüslere karşı taranması ve sinir bozucu 'Resimleri göster' düğmesine basmak zorunda kalmamanız" demek.

Eskiden olduğu gibi resimlerin gösterilmesini onaylamak isteyen kullanıcılar, Gmail ayarlarında Genel sekmesindeki "Güvenilir kişilerin gönderdiği harici içeriği (ör. resim) her zaman göster" kutucuğunu seçebiliyorlar.

Gmail resimleri artık otomatik gösterecek!

E-postalarınızdaki resimler otomatik olarak gösterilmiyorsa, Gmail ayarlarında Genel sekmesinde bulunan "Güvenilir kişilerin gönderdiği harici içeriği (ör. resim) her zaman göster" seçeneğinin etkin olduğundan emin olun.

Dün masaüstü kullanıcılarına sunulmaya başlanan bu değişiklik, 2014'ün ilk aylarında mobil kullanıcılarına da sunulacak.

Okuyucu Yorumları