Gökyüzünden bu sefer bir lens düştü

2012'ye az bir süre kala dünyamıza gökyüzünden bakın ne düştü... Hayır, bu bir göktaşı değil!

Dünya'ya düşen en garip "şey"

Sürekli kendisine baktığımız, gecesi ayrı gündüzü ayrı olan gökyüzünden düşen bir cisim korku yarattı. Düşen cisim belki bir roket ya da meteor olsa anlaşılabilirdi ama bu çok fazla oldu...

The San Jose Mercury News'de kendisine yer bulan habere göre, Debbie Payne isimli Kaliforniyalı kadın, evi ufak bir sarsıntı geçirdiğinde mutfaktaki işleriyle uğraşıyordu. Bu ufak sarsıntıya neyin sebep olduğunu anlamak için evi gezen kadın, kendisi kadar korkmuş bazı komşularının yerde duran bir cisimi işaret ettiklerini gördü.

Yerde yatansa bir kilo ağırlığındaki 24 - 105 mm'lik Canon lensinden başkası değildi. Lens Payne'nin çatısında bir delik açtı. Peki, bu olay nasıl oldu?

Konu hakkında çalışmaya başlayan FFA (Federal Havacılık İdaresi) ilk izledim olarak cihazın bir uçaktan düştüğü kanısına vardı. Nitekim aradan geçek zaman içerisinde bu olayın ziyadesiyle saçma olduğunu düşünen FFA son açıklamasında şu sözlere yer verdi. "Karşı karşıya olduğumuz durum, gerçekten beklenmedik bir olay. Öyle ki düşen fotoğraf makinesinin lensinin bir uçaktan geldiğini teyit etmek bile çok zor."

Peki, nereden geldi bu lens? Birisi tarafından bilerek mi atıldı? Yoksa gerçekten birileri uçağın kapısını açıp fotoğraf mı çekmeye çalıştı? Tüm bunlar bilinmezliğini sürdürse de tek bir gerçek var, o da Debbie Payne'nin bu olaydan sağ kurtulması.

Okuyucu Yorumları