Google 20 Yaşında: Street View ile Ofisi Dolaşın!

20. yılını kutlayan Google, videolu bir doodle ile kalmadı, 1998'deki ofisinin Street View turunu da hizmetinize sundu!

Google'dan 20. yaş sürprizleri!

Google 4 Eylül 1998'de ortaya çıksa da, doğum gününü 27 Eylül'de kutlamayı tercih ediyor. Bugün 20. yılını kutlayan firma, yeni bir videolu doodle'dan sürpriz yumurta içeren arama terimlerini gösteren bir zaman kapsülüne, bir dizi işlev ortaya çıkardı.

Gayet sevimli görünen videolu doodle'da Google'da farklı dillerde yapılan çeşitli aramalar ekrana yansıyor. Larry Page ve Sergey Brin'in ilk Google ofisini kurduğu Susan Wojcicki'nin Menlo Park garajı ise gizemlerle dolu. Street View sayesinde sanal bir turla dolaşabildiğiniz ev, 1998'deki gibi görünecek şekilde büyük bir çabayla yeniden hazırlanmış. Etrafta 1990'ların cihazlarını görebiliyor, gizli kapıyı açarak daha çok Google anısına ulaşabiliyorsunuz.

Sürpriz yumurtalar, arama çubuğunda da kendini gösteriyor. İlk günkü Google sorgularını yazdığınızda daha modern cümlelerden oluşan tavsiyeler görebiliyorsunuz. Mesela "how to tell someone you like them" ("hoşlandığınızı ona nasıl söylersiniz") derseniz, "artık 2018'deyiz! Sağa sürükle mi demek istediniz?" cevabını alıyorsunuz. Aşağıda bu önerilerin bir listesini bulabilirsiniz.

Arama terimi

2018'deyiz, bunu mu demek istediniz?
mp3 file stream music
watch a dvd streaming subscription
googol Google
gettin' jiggy wit it floss dance
page me new phone, who dis?
butterfly clip styles top knot
soccer world champions 1998 soccer world champions 2018
chat room text the group
how to tell someone you like them swipe right
low-rider pants how to style high waisted pants
digital pet fidget spinner
baby bae
143 ILYSM
what is Y2K? how does cryptocurrency work?
screen name social handle
clip art GIF
keepin' it real keep it 100


Google, yaş günüyle birlikte masaüstündeki Google Resimler deneyimini de yeniledi. Yeni sıralama algoritması, resim aramanızla ilgili daha çok içerik gösteriyor ve resimler, artık daha çok içerik sunuyor.

Google'ın doğum günü etkinlikleri burada bitmiyor; daha derinlere dalmak isteyenler, bugüne kadarki en önemli doodle'ların listelendiği blog gönderisine göz atabilir veya son yıllardaki arama trendlerini özetleyen bu etkileşimli araçla oynayabilirler.

Okuyucu Yorumları