Google, AB Karşısında Geri Adım Atmıyor!

Google ve Avrupa arasında bir süredir devam eden Android kavgası, daha da kızıştı!

Google, Avrupa'ya rest çekti!

Teknoloji devi Google ve Avrupa Birliği arasındaki Android gerilimi giderek daha da tırmanıyor. Devletler ve hükumet kurumlarıyla olan tartışmalarda geri adım atmamasıyla bilinen Google'ın AB'yle olan bu tartışması da bu anlamda bir istisna olmadı. Firma geçtiğimiz Perşembe günü yaptığı bir açıklamada, Android yazılımıyla çalışan bütün telefonlara kendi uygulamalarını da hazır olarak yüklemesine yönelik eleştirilere karşı kendini savundu.

Avrupa Komisyonu daha önce bu yaklaşımın alternatif uygulama ve hizmetlere zarar verdiğini ifade etmişti. Bu suçlamayı kabul etmeyen Google tarafından yapılan savunmada, Android yazılımının her zaman kalbi olagelmiş "kırılgan", açık uygulama ekosistemini sürdürmenin zorluklarına vurgu yapıldı.

Google yetkilisi Kent Walker tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Komisyon'un yaklaşımı bu dengeyi olumsuz etkileyebilir, ve açık platformlar yerine kapalı olanlarının lehine olabilecek bazı istenmeyen sinyaller gönderir. Bu da daha az yenilik, daha az seçme şansı, daha az rekabet ve daha yüksek fiyatlar anlamına geliyor."

Google ve Avrupa Komisyonu'nun aslında yıllardır birçok alanda çeşitli rekabet sorunları yüzünden karşı karşıya geldiği biliniyor. Komisyon bu yeni tartışmada da tüketicilerin; kendileri için daha uygun olabilecek diğer seçenekleri keşfetmektense otomatik olarak Google'ın dahili uygulamalarını kullanacaklarından endişe duyuyor. Google ise Android'in açık bir platform olmasının aslında tüketiciler için zaten daha fazla seçenek sunduğunu ve alternatif uygulamaların da kolaylıkla indirilebildiğini savunuyor.

Okuyucu Yorumları