Google, Apple'ın RCS inadının kırılacağı tarihi "ağzından kaçırdı"

Apple yeni iOS güncellemesiyle Zengin İletişim Hizmetleri (RCS) formatını desteklemeye başlayabilir. Eğer bu olursa, Android ve iOS arasındaki mesajlaşmalar çok daha zengin bir görünüme sahip olacak.

Google, Apple'ın RCS inadının kırılacağı tarihi "ağzından kaçırdı"

Google, yeni "Google Mesajlar" sayfasında, Apple'ın bu sonbaharda iPhone'lar için Zengin İletişim Hizmetleri (RCS) desteğini sunacağını iddia eden bir bölümü kısaca gösterdi. Bu da iPhone üreticisinin yaklaşan iOS 18 güncellemesinde RCS desteğini sunacağı söylentisine yol açtı.

Sayfada RCS'nin faydaları hakkında ayrıntılar yer alıyordu. Bu bölümlerden birinde "Herkes için daha iyi mesajlaşma" alt başlığı altında "yakında iOS'ta" etiketi yer alıyordu.

Bu bilgi şu anda sayfada görünmüyor, ancak araştırmacılar Apple'ın iOS'ta RCS'yi desteklemesiyle ilgili metnin hala sayfanın kaynak kodunda olduğunu doğruladı. Peki açıklamada ne yazıyordu?

Sayfada tam olarak, "Apple, RCS'yi 2024 sonbaharında benimseyeceğini açıkladı. Bu gerçekleştiğinde, herkes için daha iyi bir mesajlaşma deneyimi mümkün olacak" açıklaması yer alıyordu.

RCS iOS'a ne zaman geliyor?

Bu açıklama muhtemelen, Google'ın yakında yapacağı resmi bir duyurunun ön çalışmasıydı ve şimdilik erken olduğu için sayfadan kaldırıldı. Ancak çok yakın gelecekte, Apple'ın RCS desteğini hayata geçirdiğini duyarsak şaşırmayalım.

Geçtiğimiz Kasım ayında Apple, RCS desteği eklemek için çalıştığını doğrulamıştı. Şirket o zaman bir zaman çizelgesi belirtmemiş, ancak uyumluluğun "gelecek yıl" geleceğini söylemişti.