Google Arama, şimdi de matematik ve fen problemlerini çözmeye başlıyor

Google, matematik ve fen sorularını çözmeye yardımcı olan yeni arama özellikleri sunmaya başlıyor. Artık denklemleri yazarak veya fotoğraf çekerek soruların yanıtlarını bulabileceksiniz.

Google, şimdi de matematik ve fen problemlerini çözmeye başlıyor

Google, sadece Arama özelliği ile matematik ve fen problemlerini çözmeye yardımcı olacak yeni özellikler sunuyor. Şirket, blog yazısında matematik denklemlerini ve kelime problemlerini çözmeye ve STEM ile ilgili konular için etkileşimli 3D diyagramlar elde etmeye yönelik en yeni özelliklerini tanıttı.

Google Arama'ya yapılan son güncelleme, kullanıcıların sorularının çözümünü almak için denklemlerini veya integrallerini yazmalarına olanak tanıyor. Ayrıca kullanıcılar, Lens ile bir fotoğraf çekerek denklemi tarayabilecek ve bu da kullanıcılara adım adım bir yanıt sunacak. Ayrıca eğer soru bir geometri sorusuysa, kullanıcılar Lens'i kullanarak soruyu yazmaya gerek kalmadan paylaşabilecek.

Diğer durumlarda kullanıcılar Arama çubuğuna "matematik çözücü" yazabilecek. Bu özellik öncelikle masaüstü bilgisayarlarda kullanılabilecekken, mobil versiyonu daha sonra hizmete girecek.

Google'ın eklediği bir diğer yardımcı program ise kelime problemi çözücü. Artık bir kelime problemi yazıldığında, Google dil modelindeki yenilikler sayesinde çözümü paylaşabilecek. Kelime problemleri için konular lise fiziğindeki temel konulardan başlayacak.

Son olarak Google, neredeyse 1.000 biyoloji, kimya, fizik, astronomi ve ilgili konuların tanımları ve genel bakışlarının yanı sıra Arama'ya 3D interaktif diyagramlar ekliyor. Şirket, bu 3D modellerin karmaşık kavramları görselleştirmeye yardımcı olduğunu, örneğin bir kullanıcının iç zarları veya kıvrımları görmek için mitokondrinin 3D modelini görebileceğini söylüyor.