Google: Aramayı isteğe göre sınırlandırıyor

Google, iki yeni servis ile internetteki arama hizmetini daha kullanışlı hale getiriyor. Artık bir kişiselleştirme fonksiyonunun yanında bir de web araması için bilgi özelliği kullanıma hazırlanıyor. Her iki servis de beta durumunda ve şu anda sadece İngilizce Google sayfasında kullanılabiliyor.

Google: Aramayı isteğe göre sınırlandırıyor

Google aramasının kişiselleştirmesi için 13 konu ile çeşitli alt kategorilerin oluşturulabildiği bir kullanıcı profili gerekiyor. Bu sayede Google’ın arayacağı web sayfalarının sayısı arttırılabiliyor veya sınırlandırılabiliyor.

Buluna sonuçlar bir kaydırma çubuğu yardımıyla kişisel isteklerinize uygun şekilde daraltılabiliyorlar. Böylece bulunan internet içerikleri gerçek zamanlı olarak yeniden sıralanıyorlar.

Bilgi servisi ise Google’a bir hedefe yönelik olarak arama sorguları gönderiyor. Eğer servis kullanıcı tarafından tanımlanan aram kriterine uygun bir sonuç bulursa bir e-posta gönderiyor. Bu otomasyon şu anda günlük veya haftalık olarak çalışıyor. Bu, yeni bir arama sonucu ile karşılaşıldığında kullanıcıya haftada veya günde bir ileti gönderileceği anlamına geliyor.

Okuyucu Yorumları