Google, bu bileklikle kansere savaş açıyor...

Google'ın patentini aldığı bileklik, insanlık için, özellikle sağlık alanında büyük adım olabilir!

Google'ın "anti-kanser" planı

Kanserin, çağımızın vebası olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz. Pek çok kişi bu hastalık yüzünden büyük sıkıntılar çekmekte ve bu durum ne hastalığı yaşayanlar, ne de onlarla ilgilenenler için kolay bir şey değil. Ancak, diğer pek çok hastalıkta da olduğu gibi, kanserin de günümüzde oldukça etkili tedavi yöntemleri bulunmakta. Ne yazık ki, günümüzde kullanılan kanser tedavi yöntemleri, zararsız olmamakla beraber, ucuz da değiller. Neyse ki kanser artık ölümcül bir hastalık konumundan çıkmak üzere ve bu hastalık için her gün yeni ve daha etkili yöntemler geliştiriliyor. Görünene göre Google da kansere karşı açılan bu savaşa katkıda bulunmak istiyor. İnternet devi yakın zamanda, kanseri hedefleyen bir giyilebilir patenti için başvuru yapmış durumda.

Temel olarak bakıldığında, Google'ın bu yeni patent başvurusu, boyalı kanser hücrelerini bulacak ve yok edecek bir giyilebilir ürünü ilgilendirmekte. Patent içerisinde, Calico tarafından geliştirilmiş ve "kanda bulunan ve zararlı etkisi olan hedefleri otomatik olarak değiştirebilen veya yok edebilen" bir cihazın tanımı yapılmakta. Bu hedeflerin içerisinde proteinler, enzimler, hücreler, hormonlar ve sağlığı kötü yönde etkileyen diğer moleküller yer almakta.

Ancak cihazın bütün yeteneği, kanda bulunan hedefleri yok etmek ile bitmiyor. Bu cihazın, kan damarlarına enerji aktararak saldırgan hücreleri de değiştirebileceği veya yok edebileceği söylenmekte. Bu işlem ise, radyo frekansı dalgaları, zamanla değişen manyetik alan, akustik dalga veya kızılötesi veya görülür ışık sinyalleri ile başarılmakta. Enerjinin kullanımı ile de hedeflerde fiziksel veya kimyasal değişimler yaratılarak çeşitlik hastalıklarla savaş mümkün olacak. Tabii ki bu hastalıkların içerisinde kanser de yer almakta.

Ayrıca Google'ın düşüncesine göre, bu teknoloji Parkinson hastaları için de kullanılabilecek çünkü, hastalığın en azından parçalı olarak sebeplerinin arasında bazı proteinler bulunmakta...

Okuyucu Yorumları