Google, Bu Eski Android'lere Desteği Çekiyor!

Google, bu eski Android sürümlerini kullanan telefonlar için önemli bir desteği durduracağını duyurdu!

Eski Android'lere kötü haber!

Google, yedi yaşındaki Android sürümü Ice Cream Sandwich'i, bir başka deyişle Android 7.0'ı Google Play hizmetlerinin yeni sürümlerinde desteklemeyeceğini duyurdu. Bu değişiklik az sayıda kullanıcıyı etkileyecek çünkü Ekim itibariye Ice Cream Sandwich'in kullanım oranı, tüm Android'li kullanıcılar arasında sadece yüzde 0,3.

Desteğin tamamlanması, gelecekte yayınlanacak SDK'ların (yazılım geliştirme seti) Android 4.0 destekli uygulamalar geliştirenler için çalışmayabileceği anlamına geliyor. Google'ın geliştiricilere önerdiği çözüm, gereken asgari sürüm olarak API Level 16 veya daha yükseğini hedeflemeleri. API Level 16, şu an hala desteklenen Android 4.1 Jelly Bean'e işaret ediyor. Bu sürüm hedeflendiğinde kullanıcılar, Ice Cream Sandwich'i destekleyen sürümü indirebiliyorlar ancak daha yeni Android sürümlerini hedefleyen güncellemeler gösterilmiyor.

Android 4.0'lı cihazları desteklemeniz şart ise, Google Play hizmetlerinin farklı sürümleri için farklı APK dosyaları derleyebilir veya eski SDK bileşenlerini kullanmaya devam edebilirsiniz.

Okuyucu Yorumları