Google çalışanlarını kabus gibi bir 2024 yılı bekliyor

CEO Sundar Pichai'nin gönderdiği şirket içi bir bildirim, Google çalışanlarını kabus gibi bir 2024 yılının beklediğinin sinyallerini veriyor.

Google çalışanlarını kabus gibi bir 2024 yılı bekliyor

Google’ın geçtiğimiz birkaç günde yaşanan ve binden fazla çalışanı etkileyen son işten çıkarma turlarının ardından, CEO Sundar Pichai geri kalan çalışanlara bir kötü haber daha verdi. Pichai, Google çalışanlarına bu yılın sonlarına kadar daha fazla küçülme beklemelerini söyledi.

The Verge’ün bildirdiğine göre Pichai, şirket içi bir bildirim göndererek “açıkçası bazı takımların yıl boyunca ihtiyaç duyulan yerlerde belirli kaynak tahsisi kararları almaya devam edeceğini ve bazı rollerin etkilenebileceğini” belirtti.

Yönetici, en son işten çıkarmaların “bazı alanlarda yürütmeyi basitleştirmek ve hızı artırmak için katmanları kaldırmak” ile ilgili olduğunu söyledi. Belki biraz daha güven verici bir şekilde, Pichai, bunların geçtiğimiz yılın bu zamanlarında yaşanan yaklaşık 12.000 işten çıkarmanın ölçeğiyle eşleşmeyeceğini ve her takımın etkilenmeyeceğini belirtti. Elbette bu, yine de çok sayıda kişinin işini kaybedeceği gerçeğini değiştirmiyor.

Google, 2024’ün başında işten çıkarma yapan tek teknoloji şirketi değil. Sektörde, bu ayın başlarında Discord, Meta, Amazon, Twitch, Humane AI, Unity ve Duolingo da çeşitli ölçeklerde benzer işten çıkarmalar gerçekleştirdi.