Google, Chrome'un en iyi özelliği, şimdi daha da iyi hale geliyor

Google, Chrome'un RAM tasarrufu özelliğini daha da kullanışlı hale getirmek için kolları sıvadı.

Google, Chrome'un en iyi özelliği, daha da iyi hale geliyor

Google, Chrome için aktif olmayan sekmeleri uyutarak PC’nizin belleğinde yer kaplamalarını önleyen Bellek Tasarrufu özelliğini Aralık 2022’de duyurulduktan sonra, Şubat 2023’te bir güncellemeyle yayınladı. Şimdi de teknoloji devi, özelliği daha da geliştirmeye kararlı gözüküyor.

Bellek Tasarrufu, araç tarafından devre dışı bırakılmadan önce her sekmenin ne kadar bellek tükettiğini gösteren yeni bir eklenti kazanacak. Söz konusu verileri görmek için sekmenin üzerine gelmeniz yeterli olacak ve altında tüketilen RAM miktarını tam olarak gösteren bir kart yer alacak.

Bu özellik, çeşitli menüler arasında gezinmek zorunda kalmadan önemli bilgileri görmenizi sağlaması sayesinde pek çok kişi için inanılmaz derece kullanışlı olabilir.

Android Police’in bildirdiğine göre Google, aynı bilgileri adres çubuğunda yer alan Bellek Tasarrufu rozetinde görüntüleyen başka bir araç üzerinde de çalışıyor. Görünene göre, bu özellikle tasarruf ettiğiniz RAM miktarının yeterli olup olmadığını gösteren bir grafik de sunulacak.

Google’ın en büyük Chrome sorunlarından biri olan muazzam RAM tüketimini ele almasının umut verici olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz. Yüksek bellek kullanımının en öne çıkan nedenlerinden birinin aşırı sekme açılması olduğu düşünülürse, RAM tasarrufu için kullanılmayan sekmeleri hedeflemenin harika bir fikir olduğu da kesin.

Ancak, Microsoft Edge’in bellek kullanımını %85 ve CPU kullanımını %99 oranında azaltan Uyuyan Sekmeler adlı benzer bir özelliğe sahip olduğu düşünülürse, Google’ın yapması gereken daha çok çalışma olduğu açıkla görülebiliyor.