Google'dan sert açıklama!

Google'dan gelen sert açıklama, bu kez rakiplerini hedef almadı. Peki ama hedefte kimler vardı?

Google'dan sert açıklama!

Google Yönetim Kurulu Başkanı Eric Schmidt'den iklim değişikliği olgusunu inkar eden ve küresel ısınmayı gerçekdışı olarak niteleyenlere ağır suçlama geldi. Schmidt, Google'ın "İnternet Ne Kadar Yeşil?" temalı forumunda yaptığı konuşmada özellikle medyaya yüklenerek, küresel ısınma ve iklim değişikliği konusunda doğru bilgi vermeyen mecraların zamanla yalancı konumuna düşeceklerini söyledi.

"Bilgiyi kendinize saklayabilirsiniz fakat eninde sonunda ortaya çıkmasını engelleyemezsiniz. İklim değişikliği konusunda başlangıçta yalan söyleyerek insanları kandırabilseniz bile sonunda yalancı olarak görülmekten kurtulamazsınız" şeklinde konuşan Schmidt, son derece önemli bir konu olduğunu söylediği küresel ısınma ve iklim değişikliğinin medya ve hükümetler nezdinden ele alınışını eleştirdi.

İklim değişikliğine karşı inovasyon formülünü savunan Google şefi, fosil yakıtları daha az tüketen daha verimli yeni teknolojiler ve yeni materyaller geliştirilmesi gerektiğini söylediği konuşmasında, internetin farkındalık yaratma konusudaki potansiyeline vurgu yaptı.

Okuyucu Yorumları