Google Drive'daki dosyalarınızı kontrol edin, kaybolmuş olabilirler

Bazı Google Drive kullanıcıları, daha önce yükledikleri dosyalarının kaybolduğunu söyleyerek Google Destek forumlarına akın etti. Sorunun nedeni ise henüz belli değil.

Google Drive'daki dosyalarınızı kontrol edin, kaybolmuş olabilirler

Eğer son birkaç gün içinde Google Drive'a yüklediğiniz dosyalarınızı kontrol ettiyseniz ve bir kısmını veya tamamını bulamıyorsanız yalnız değilsiniz. The Register’ın bildirdiği üzere, Google’ın bulut tabanlı depolama hizmetinin bazı kullanıcıları, son birkaç gün içinde dosyalarının gizemli bir şekilde ortadan kaybolduğunu bildiriyor.

Bu kullanıcılardan bazıları hizmetle ilgili sorunlarını Google Destek forumlarında yayınladı. Bu sorundan etkilenen Güney Kore’den bir kullanıcı, Drive dosyalarının aniden kaybolduğunu ve hesabının Mayıs 2023’teki durumuna döndüğünü söylüyor. Bu kullanıcının söylediğine göre, klasör yapısı dahil olmak üzere Mayıs ayından sonra yapılan tüm değişiklikler ve veriler kayboldu. Ayrıca, yalnızca Mayıs ayındaki etkinlik gözüküyordu ve Çöp Kutusu da boştu. Dosyalarını ve Drive’ını başka hiç kimseyle eşleştirmediğini ve sadece kendisi kullandığını da belirtti.

Kullanıcı, bu sorunları Google destek ekibine bildirdi. Kurtarma programı kullanmak da dahil olmak üzere, dosyaları geri getirmeye yönelik şimdiye kadar yapılan bazı girişimler başarısız oldu. Başka Google Drive kullanıcıları da benzer şikayetlerde bulunuyor.

Şu ana kadar bu sorunun yalnızca hizmete masaüstü uygulamasından erişen Google Drive müşterilerini etkilediği görülüyor. Google Drive web sitesini veya mobil uygulamalarını kullanan kişiler etkilenmiyor gibi görünüyor.

Destek forumlarında bu konuyla ilgili bir Google ekip üyesinden geldiği bildirilen en son güncelleme şu şekilde: “Bu sabah itibariyle proje mühendislerinin olaya dahil olduğunu ve bir çözüm sunmadan önce temel nedeni anlamaya çalıştıklarını biliyoruz. En üstteki yanıta göre Drive’ın kök klasörünüzde herhangi bir değişiklik yapmayın. Umarım bu hafta bir çözüme ulaşırız.”