Google Earth için pratik ipuçları!

Bu pratik ipuçlarını öğrendiğinizde, "biz Google Earth'ü hiç bilmiyormuşuz" diyeceksiniz!

Google Earth'ün uzmanı olun!

Google Earth ile kendi evinize yaklaşıp çatınıza yakından bakmaktan fazlasını da yapabilirsiniz. Tarihi resimler arasında dolaşmak, kendi haritalarınızı yapmak ve hatta uçmak. Bunların hepsi Google Earth ile mümkün. İşte Google Earth ipuçları:

Tarih içerisinde dolaşmak: Google Earth'te tarihi uydu görüntüleri arasında dolaşabilirsiniz. Ekranın alt tarafında görünen tarihe tıklayın ve üstteki kaydırıcı ile resimler arasında dolaşın.

Ne kadar uzak: Cetvel aracı ile iki nokta arasındaki mesafeyi ölçebilirsiniz. Bu sayede örneğin bisiklet bineceğiniz veya yürüyüş yapacağınız alanın uzunluğunu ölçebilirsiniz.

Canlı hava durumu: Live weather ile Google Earth'e yeni bir katman ekleyebilir, belirli bölgelerdeki hava durumunu ve tahminleri gerçek zamanlı olarak izleyebilirsiniz.

Katmanları inceleyin, kendi haritanızı yapın...

Katmanları inceleyin, kendi haritanızı yapın...

Katmanları inceleyin: Hava durumu katmanları dışındaki katmanlara da göz atın. NASA, National Geographic, sesler, fotoğraflar ve daha fazla katman, saatlerinizi harcamanıza neden olabilir.

Kendi haritanızı yapın: Google Earth, KML dosyalarıyla çalışmaktadır ve kendi haritalarınızı yaparak paylaşmanıza izin verir. Herhangi bir haritaya yollar, poligonlar, yer tutucular veya fotoğraflar ekleyebilirsiniz (Add menüsü yoluyla). Elde ettiğiniz haritayı File > Save yoluyla kaydedebilir, ardından e-posta ile paylaşabilir veya Google Maps ile ona bakabilirsiniz. Diğer kullanıcılar tarafından meydana getirilen 1000'lerce ilgi çekici haritayı bu adreste bulmanız mümkün.

Turlara katılın: Google'daki kılavuzlu turlar ile heyecanlı bir gezintiye çıkabilirsiniz. Bir Google Earth turuna katılmak için Google Gallery'den bir seçim yapabilir veya GoogleTouring koleksiyonunu kullanabilirsiniz.

Flight Simulator, 3 boyutlu bina yapma, Sky...

Flight Simulator, 3 boyutlu bina yapma, Sky...
3 boyutlu binaları çevrimiçi olarak hazırlayabilirsiniz

Flight Simulator: Google Earth'de dünyayı dolaşmanın diğer bir yolu da, dahili uçuş simülasyonunu kullanmak. Bunun için Tools menüsüne giderek Enter Flight Simulator'e tıklayın.

Kendi 3 boyutlu binanızı yapın: Evinizi veya iş yerinizi 3 boyutlu hale getirmek, Google Earth'de o kadar da zor değil. Bu iş için ücretsiz, çevrimiçi araç Building Maker'ı kullanabilirsiniz.

Gökyüzünde dolaşın: Google Earth'deki Sky özelliği sayesinde evrenin derinliklerinde yüksek çözünürlüklü fotoğraflar yoluyla dolaşabilirsiniz.

Mars ve ay: Explore > Mars yolunu takip ederek Güneş'ten sonra dördündüncü gezegen olan Mars'ı inceleyebilirsiniz. Explore > Moon yolunu izleyerek ay yüzeyinde dolaşmanız, Apollo 11 ve 17 görevleriyle tura katılmanız mümkün.

Okyanusları keşfedin: İsterseniz dünyaya geri dönelim. Google Earth ile denizlerin derinliklerinde de gezinebilirsiniz. Bunun için öncelikle görünümü okyanusla paralel olacak şekilde ayarlayın. Ardından su yüzeyinin altına inene dek yaklaşın. Google Earth, okyanusla ilgili önemli bilgiler sunan birkaç katman sunuyor.

Okuyucu Yorumları