Google, Firefox'un varsayılanı olmak istiyor!

Firefox'u rakibine teslim eden Google, ona "bedavadan" tekrar girmek için iyi bir yol buldu!

Firefox, Google'ın hedefinde!

Mozilla, 2014 yılı içerisinde yaptığı bir anlaşma ile Firefox internet tarayıcısının varsayılan arama motorunu Google olarak sunmaktan vazgeçmişti. Bunun anlamı da, her yıl yüz milyarlarca internet aramasının, Google'dan Yahoo'da aktarılması oluyordu. Anlaşma, Yahoo ile beş yıl boyunca geri değiştirme seçeneği ile varsayılan olarak ayarlanmak için yapılmıştı.

Şimdi ise, Firefox tarayıcısının kullanıcılar, Google'ın kendilerine gönderdiği "varsayılan arama motorunuzu Google yapın" mesajı ile karşılaşıyorlar ve bu uyarı, bu değişimin nasıl yapılacağını da öğretmekte. İlk olarak Twitter'daki bazı kullanıcılar tarafından fark edilen mesaj, sayfanın büyük bir kısmını kaplamakta.

Mozilla'nın, tarayıcı marketinin sadece %8'ine sahip olduğu düşünülürse, Google'ın Firefox kullanıcılarının peşine düşmesi garip karşılanabilir. Ancak arama devi, bir süredir "mahremiyet ihlaline sebep olan özellikleri" sebebiyle kullanıcılardan ve yatırımcılardan baskı görmekteydi.

Ayrıca, mobil kullanıcıların çok daha az ihtimal ile Google reklamlarına tıklıyor olmaları, firmanın ulaşabildiği tüm kullanıcılara ulaşmaya çalışmasına sebep olmuş olabilir...

Okuyucu Yorumları