Google Home Uygulamasında Apple Keşfi!

İlginç bir keşfe göre olmaz sanılan oluyor, Google'ın Home hoparlörüne Apple Music desteği geliyor!

Google Home'da Apple keşfi!

Google Home, bu alandaki en büyük rakiplerinden biriyle, Apple Music ile ortaklığa hazırlanıyor olabilir. İddianın kaynağı, bir kullanıcı tarafından yapılan keşif.

Bir iOS kullanıcısı, Apple Music'in Google Home uygulamasında listelenen müzik akış hizmetleri arasında göründüğünü fark etti. Bu listede Spotify, Pandora, YouTube Music, Google Play ve Deezer gibi hizmetler bulunuyor. Apple Music bütünleşmesi henüz çalışmıyor ancak iOS uygulamasında görünmesinin anlamı, çok yakında çalışacağı.

Google'dan konuyla ilgili henüz bir açıklama yapılmazken, hizmetin Android uygulamasında herhangi bir izi yok gibi görünüyor. Elbette Apple'ın öncelikle kendi işletim sistemine önem vermek istemesi doğal.

Akıllı hoparlörü piyasasında cihazlar, öncelikle kendi müzik hizmetlerini destekleseler de, son zamanlarda üreticilerin rakip hizmetlerle ilgilendiklerini görüyoruz. HomePod hoparlörünün satışları pek iyi gitmeyen Apple, bu durumu düzeltmek için yeni yollar alıyor. Firmanın geçen sene Apple Music'i Amazon Echo cihazlarına getirdiğini biliyoruz.

Apple Music'in Google Home'a ne zaman geleceği tam olarak bilinmese de, bunun olacağı açık. Desteğin gelmesinden sonra Andorid uygulamasının da Apple Music'i desteklemesi beklenebilir.

Okuyucu Yorumları