Google, kimsenin ne olduğunu çözemediği, gizemli bir cihazla geliyor

Google'ın LTE, Wi-Fi ve Bluetooth bağlantılarına sahip yeni bir cihaz üzerinde çalıştığı ortaya çıktı. Ama kimse, bu gizemli cihazın ne olacağını tahmin edemiyor.

Google, kimsenin ne olduğunu çözemediği, gizemli bir cihazla geliyor

Mayıs ayında düzenlenecek Google I/O 2024 etkinliğiyle beraber ortaya çıkması beklenen orta seviye akıllı telefon Pixel 8a kısa bir süre önce Federal İletişim Komisyonu (FCC) listesinde görülmüştü. Şimdi de son haberler, FCC (ABD Federal İletişim Komisyonu) listelerinde Google’ın yeni bir “kablosuz cihaz” daha planladığını söylüyor.

Listede sadece “Kablosuz Cihaz” olarak adlandırılan ve G4SKY model numarasına sahip yeni Google ürünü, FCC tarafından onaylanmış gibi gözüküyor. Ancak FCC listelerinde telefonların genellikle “Telefon” olarak listelenmesinden dolayı, bu cihazın ne tür bir ürün olduğu şimdilik bilinmiyor. FCC listelerinde daha önce “kablosuz cihaz” olarak listelenen cihazların arasında Pixel Watch, Nest Hub ve hoparlörler gibi cihazlar bulunduğu için, bu yeni ürün için pek çok farklı seçenek bulunuyor.

FCC listesine giren cihaz LTE, Wi-Fi ve Bluetooth bağlantılarına sahip ve aynı zamanda LTE üzerinden VoIP’yi de destekliyor. Başka bir deyişle, bu cihazı kullanarak sesli görüşmeler yapmak mümkün olabilir.

Cihazın FCC listelerinde görülmesi, yakın zamanda piyasaya sürüleceğini öneriyor. Pixel Watch 3’ün sonbaharda Pixel 9 akıllı telefon serisiyle birlikte piyasaya sürülmesi beklense de, bazı tahminler bu cihazın Pixel Watch 3 olabileceğini söylüyor. Ama birkaç farklı nedenden dolayı bu gizemli cihazın Pixel Watch 3 olmadığı söylenebilir. FCC listesinin son satırında “cihazın iki pili var” yazması bu sebeplerin ilki olarak karşımıza çıkarken, Pixel Watch 3’ün ultra geniş bant (UWB) veya 5G bağlantısını destekliyor olması ikinci bir sebep olarak bizi karşılıyor. G4SKY model numaralı gizemli cihazın listesinde 5G’nin yer almaması, bu cihazın Pixel Watch 3 olma ihtimalini ortadan kaldırıyor.