Google Pixel, Android O ve Android P Garantisi Veriyor

Eğer siz de bu telefona sahipseniz, Google'dan gelen Android güncelleme açıklamasına çok sevineceksiniz...

Android güncellemelerine devam!

Görünüşe bakılırsa Google Pixel ve Pixel XL'ın hizmet süresini bitirmesine daha çok var. Google Pixel'in destek sayfasında yazan bilgiye göre, cihaz Ekim 2018'e kadar güncelleme almaya devam edecek.

Bu da şu anlama geliyor, Android O'nun önümüzdeki yaz aylarında yayınlanması ardından Pixel sahipleri en az bir büyük güncelleme daha (tahminen Android P) alabilecek. Ayrıca, Pixel sahipleri Ekim 2019'dan sonra cihaz üzerinden teknik servis veya düzenli güncelleme garantisini de kaybedecekler.

Fakat Google'ın bu kuralları ifade şekline bakılırsa, Pixel'in desteği 2018'den tamamen kesilmeyecek, sadece öncelik olarak geri plana alınacak. Yani daha bile sonraki Android sürümleri (Android Q?) bile Pixel'i destekleyebilir, sadece bu ihtimalin kesin bir garantisi yok.

Yine de, Android eski cihazlara destek vermesi ile bilinen bir platform değil, bu yüzden beklentileri düşük tutmakta fayda var.

Telefonunu her yıl değiştirmek istemeyenler için, Pixel'in iki yıl ve belki daha bile uzun sürecek desteği oldukça çekici bir özellik. Yine de Pixel ve Pixel XL'a sağlanan destek ve telefonların ömürleri diğer Android telefonlara göre uzun olsa da, iPhone bu alanda rekabeti birinci sırada götürüyor.

Dört yaşına henüz giren iPhone 5S bile hala büyük güncellemeleri almaya devam ediyor, örneğin iOS 11 işletim sistemi gibi. Android O ise Pixel'in sondan bir önceki güncellemesi olabilir.

Okuyucu Yorumları