Google, Play Store'da büyük bir temizlik yapmaya hazırlanıyor: Geliştiriciler, artık bu kurala uymak zorunda kalacak

Google'dan Play Store için radikal bir karar daha geldi. Bu kararla birlikte uygulama geliştiriciler için, uygulamalarını güncellemeden yan gelip yatma dönemi de sona erecek.

Google'dan, Play Store'da yayınlanan uygulamalar için radikal karar

Google, Play Store'u temizlemek için radikal bir adım daha atıyor. Bir Android işletim sistemi sürümünün yayınlanmasından sonraki iki yıl içinde güncellenmemiş uygulamalar, artık uygulama mağazasında gizlenecek ve kullanıcıların bunları indirmesi imkansız hale gelecek.

Bu, Google'ın Play Store'u daha güvenli bir mağaza yapma çabasının son adımı olacak gibi görünüyor. Geliştiriciler, uygulamalarını yeni güvenlik özelliklerine ve diğer yeniliklere ayak uyduracak şekilde güncellemeleri artık bir zorunluluk haline gelecek.

Resmi bir Google blog gönderisine göre, daha önce eski uygulamaları indirmiş olan kullanıcılar bunları yine yükleyebilecek. Yeni politika Kasım ayında hayata geçirilecek. Yani uygulama geliştiricilerinin uygulamalarını güncellemeleri için bol bol zamanları var gibi görünüyor.

Google, kullanıcıları daha fazla korumak için kısa bir süre önce Play Store'dan gizlice kullanıcı verilerini toplayan uygulamaları da kaldırmıştı. QR kod okuyucu ve otoyol hız tuzağı dedektörü de dahil olmak üzere çeşitli uygulamaların tümü, milyonlarca kullanıcıdan kullanıcı verilerini çalan kötü amaçlı kodlar içeriyordu. Bu uygulamalar, Play Store kurallarını ihlal ettikleri için kaldırıldı.