Google Stajyeri 10 Milyon Dolar Zarar Ettirdi

Google'ın reklamcılık departmanında staj yapan bir çalışanın hatası, internet devine küçük bir servete mal oldu!

Google'a pahalıya patlayan hata

Bir Google çalışanının ufak bir hatası, Amerikan teknoloji devine 10 milyon dolara mal olmuş olabilir.

Google Stajyeri 10 Milyon Dolar Zarar Ettirdi
Google'a 10 milyon dolar kaybettiren reklamın görüntüsü.Görsel: Bill Hartzer

Google'daki çalışma hayatının başındaki bir çalışanın yaptığı hatalı bir hareket, Google'ı 10 milyon dolarlık bir reklam zararına soktu. Raporlara göre Google'ın reklam servisinin çalışma prensipleri konusunda eğitim alan Google çalışanı, sadece sarı bir arka plan renginden oluşan bir reklamı internet üzerindeki birçok siteye gönderdi. Daha da kötüsü, sadece sarı arka plan renginden oluşan bu reklam, sitelere, 1000 adet izlenme başına verilen 2 ila 4 dolarlık fiyat aralığından çok daha yüksek bir ücret olan 1000 izlenme başına 25 dolar gelir getiriyordu.

Hata, Google tarafından ancak 45 dakika sonra fark edilebildi. Google, reklam alıcılarına yaptığı açıklamada ziyaretçilerin reklama tıklaması ile gelir alan internet sayfası sahiplerine bu hata sonucu ortaya çıkan reklam giderinin Google tarafından ödeneceğini belirtti.

Google tarafından yapılan açıklama şu şekilde: "Bir reklamcılık stajyerimizin yaptığı bir hata sonucunda 45 dakikalık bir süre boyunca, fazladan ödeme yapmamıza sebep olan boş bir reklamı dağıtımcılara göndermiş olduk. Bu hatanın farkına vardığımız anda reklam dağıtımını sonlandırdık."

Reklam, üçüncü parti transferlerinin yardımıyla oldukça hızlı bir yayılım gösterdi ve Kaliforniya yerel saatine göre geç sayılabilecek bir vakitte ortaya çıkmasına rağmen ABD ve Avustralya'da birçok ziyaretçi tarafından görüldü. Bu da Google'ın reklam giderini 10 milyon dolar seviyesine kadar yükseltti.

Google tarafından stajyerin akıbetinin ne olacağı konusunda bir açıklama yapılmadı fakat hatanın "dürüst" bir talihsizlik sonucu ortaya çıktığının belirtildiği kaydedildi.

Okuyucu Yorumları