Google, YouTube için çok sayıda yeni özellik sunmaya hazırlanıyor

Google, YouTube kullanıcılarının hoşuna gidecek çok sayıda yeni özelliği duyurdu. Bu özellikler çok kısa sürede, kademeli olarak devreye girecek.

Google, YouTube için çok sayıda yeni özellik duyurdu

Google, YouTube video akışı hizmetine pek çok yeni özellik ekliyor. Bu özelliklerin çoğunluğu, kullanıcılara bir videonun oynatımını hızlandırmak için daha hızlı yollar sağlamak veya videonun yanlışlıkla durmasına, ileri veya geri alınmasına neden olmamak için videoyu kilitlemek üzere tasarlanmış gibi gözüküyor.

Resmi YouTube blogunda bu değişikliklerle ilgili ayrıntılar yer alıyor. Yeni ve büyük özelliklerden biri, videoları normalden daha hızlı izlemeyi seven kişiler için özel gibi gözüküyor: “Bir videoyu tam ekran veya portre modunda izlerken, oynatma hızınızı otomatik olarak 2 katına çıkarmak için oynatıcının herhangi bir yerine basıp basılı tutmanız yeterlidir. Videonun istediğiniz kısmına geldiğinizde bırakın! Bu özellik web, tablet ve mobil cihazlarda kullanılabilecek.

Ayrıca, duraklatma veya başka bir kontrole dokunsanız bile videonuzun oynatılmaya devam etmesini sağlayacak yeni ekranı kilitleme özelliği de bulunuyor. Bu özelliği etkinleştirmek için bir YouTube videosunun ayarlar simgesine dokunmanız ve ardından Ekran kilidi seçeneğine dokunmanız yeterli. Bu seçeneği aktif ettiğinizde, videonuz her durumda oynatılmaya devam edecek. Kilidini açmak istiyorsanız videonun herhangi bir yerine dokunduğunuzda ortaya çıkan Kilidi açmak için dokunun simgesine dokunmanız yeterli.

Mobil cihazlar için kullanıma sunulan bir diğer yeni özellik ise sabit ses adını taşıyor. Mobil uygulamada bir YouTube videosu izlediğinizde videonun ses seviyesinde çok büyük iniş çıkışlar yaşanmaması için bu özellik otomatik olarak devreye giriyor. Özellik videonun ayarlarından kapatılabiliyor.

Android cihazlar, önümüzdeki birkaç hafta içinde kullanıcıların YouTube’da bulunan bir şarkıyı yalnızca uygulamaya çalarak, söyleyerek veya mırıldanarak bulmasına olanak tanıyacak yeni bir AI özelliğine de kavuşacak.

Ayrıca Google, YouTube’un mobil cihazlarda ve web üzerindeki sürümlerinde Kitaplık sekmesini kaldırıyor ve yerine yeni Siz sekmesini yerleştiriyor. Kullanıcıların daha önce izledikleri videolar, oynatma listeleri, indirdikleri ve satın aldıkları şeyler burada görülebilecek. Ayrıca tüm bu ayarlara sahip olacağı için Hesabım sekmesinin de yerini alacak.

Bu yeni özelliklerin çoğu ve daha fazlası önümüzdeki birkaç hafta içinde kademeli olarak kullanıma sunulacak.