Google'dan "Repeat Offenders" Hamlesi!

Google, internetin daha güvenli bir yer olması için, şimdi de "Repeat Offenders" uygulamasına başlıyor!

Google'dan "Repeat Offenders" hamlesi!

Google, kullanıcıları zararlı web sitelerinden daha iyi korumak amacıyla geliştirdiği Safe Browsing (Güvenli Tarama) girişimine yeni bir sınıflandırma ekledi. Bilindiği gibi Güvenli Tarama özelliği sayesinde kullanıcılar bir zararlı, istenmeyen yazılım, kimlik avı ya da sosyal mühendislik gibi araçlarla arama motorunun ilkelerini ihlal eden bir web sitesini ziyaret etmek üzere olduklarında bir uyarı alıyorlar.

Söz konusu uyarı Google, ilgili sitenin kullanıcılar için artık bir tehdit oluşturmadığını onaylayana kadar görünmeye devam ediyor. Bazı web siteleri de bu uyarıyı atlatmak için yeterince uzun bir süreliğine temizlik yapıyor ve hemen ardından yine bu zararlı davranışlara devam ediyorlar.

Kullanıcı koruması alanındaki bu boşluk da doğal olarak Google'ın; kullanıcıların böyle davranan siteler hakkında uyarılmasını sağlayacak biçimde yeni bir etiket geliştirmesine neden oldu.

Google tarafından geçtiğimiz Salı günü yapılan duyuruya göre Güvenli Tarama sistemi bu tarz siteleri artık "Repeat Offenders" şeklinde tanımlayacak ve ayrıca kategorilendirecek. Ayrıca hack'lenen siteler ise bu kategoride yer almayacak. Bu kategoride sadece bilinçli olarak zararlı içerik yayınlayan siteler bulunacak.

"Repeat offender" olarak sınıflanan siteler 30 gün boyunca bir yeniden inceleme talebi gönderemeyecekler ve bu süre boyunca ziyaretçiler bu mesajı görmeye devam edecekler.

Okuyucu Yorumları