Google'ın 4K Dijital Beyaz Tahtası Jamboard Geliyor!

Google'ın, Microsoft'un dev Surface Hub'larına rakip olarak geliştirdiği Jamboard, beklenenin çok altındaki fiyatıyla, çok yakınd geliyor!

Google Jamboard geliyor!

Google, geçtiğimiz ekim ayında 4K çözünürlüklü dijital beyaz tahtasını, San Francisco'da düzenlenen bir etkinlikte tanıtmıştı. Jamboard olarak adlandırılan akıllı tahta, aslında temelde 55 inç boyutlu bir televizyon olarak da görülebilir. Ancak bir farkla: Bu ekrana aynı anda 16 noktaya eşzamanlı olarak dokunabiliyorsunuz.

Jamboard, Google Cast özellikli, 55 inç boyutunda, üzerinde bir dahili kamera bulunduran ve bunun yanında NFC yeteneğine de sahip bir cihaz olarak mayıs ayında raflarda yer alacak. El yazısı ve şekil tanıma gibi özellikleri de bulunduran Jamboard'un fiyatı ise 5000 Dolar olarak belirlenmiş.

Hemen kısa bir değerlendirmede bulunacak olursak; Microsoft'un Surface Hub platformuna rakip olarak sunulacak olan Jamboard, fiyat olarak ona göre büyük avantaj sunuyor diyebiliriz. Zira Surface Hub'ın fiyatları 9.000 Dolar (55 inç) ile 21 bin Dolar (84 inç) arasında değişiyor. Elbette her cihazın farklı çözümleri mevcut, ancak temelde aynı soruna parmak basıyorlar.

Okuyucu Yorumları