Google'ın iş ilanında Glass hakkında ipuçları

Google'ın vazgeçtiği düşünülen dijital gözlüğü Glass, çok daha "kalabalık" bir şekilde geri dönüyor!

Google Glass geri mi dönüyor?

Google'ın dijital gözlüğü Glass için işler bir süredir iyi gitmiyordu. Toplumda büyük tepki alan ve kullanıcıların saldırıya bile uğradığı, dayak yediği Glass sonunda "vazgeçilen" bir ürüne dönüşmüştü. Google, gözlüğü günlük kullanım için piyasaya sürmekten vazgeçip, hastaneler, şantiyeler gibi mekanlarda kullanılması için kurumlara toplu olarak, özel projelerle satma kararı almıştı.

Ancak şimdi Google'ın verdiği bir iş ilanı, Glass'ın kaderinin değişebileceğini gösteriyor. Business Insider'a verilen iş ilanlarında Google ekibinin dijital gözlük konusuna ilgi duyan mühendisler araması, Google'ın Glass konusundaki kararını değiştirdiğini ifade ediyor.

Dünyanın dijital gözlüklere henüz hazır olmadığını dile getirerek Glass'ı geçen yıl gündeminden indiren Google'ın, Microsoft'un sürpriz yaparak Hololens'i tanıtması ve büyük ilgi görmesinin ardından Glass'ı yeniden ön plana çıkarması mümkün olabilir. Hatta konuşulanlar, tek bir Glass yerine, geniş bir Glass ürün ailesi ile karşılaşabileceğimiz yönünde.

Okuyucu Yorumları