Google'ın kurucusuna, düşen uçağında ölen pilotlar için dava açıldı

Google'ın kurucularından Sergey Brin'e, özel uçağı denize düştüğünde ölen pilotların aileleri tarafından tazminat davası açıldı. Peki Brin neyle suçlanıyor?

Google'ın kurucusuna, düşen uçağında ölen pilotlar için dava açıldı

Google'ın kurucu ortağı Sergey Brin, Mayıs 2023'te Kaliforniya açıklarında meydana gelen bir uçak kazasında ölen iki pilottan birinin dul eşi tarafından açılan "haksız ölüm" davasıyla karşı karşıya. Pilotun ailesi, kazadan kötü monte edilmiş bir yakıt deposunu sorumlu tutuyor ve ayrıca Sergey Brin'in çalışanlarının, uçak kazasındaki kanıtları yok etmek için kurtarma çabalarını kasıtlı olarak yavaşlattığını iddia ediyor.

Peki ne olmuştu? 13 Şubat'ta açılan davada, Lance Maclean ve yardımcı pilot Dean Rushfedlt'in, Brin ile deniz uçağını bir ada gezintisi yapmak üzere Kaliforniya'dan Fiji'ye götürmek üzere anlaştıkları belirtiliyor. Ancak 8 milyon dolarlık çift motorlu Viking Air Twin Otter Series 400'ü o kadar uzağa götürmek için bir yardımcı yakıt sistemi gerekiyordu ve şikayete göre bir teknisyen bunu bir kontrol listesine uymadan veya FAA'ya kaydetmeden "ezberden" yaptı.

Uçuşun ilk ayağında Hawaii'ye uçarken yakıt sistemi arızalandı ve uçak Kaliforniya'ya dönmeye çalışırken okyanusa çakıldı. Sahil Güvenlik 15 dakika içinde olay yerine ulaşsa pilotları ters dönmüş ve kısmen suya batmış uçaktan çıkaramadılar.

Pilotların ailesi şimdi uçağın bakımlarından ve işletilmesinden sorumlu şirketin de Brin'e ait olması nedeniyle, Brin'i dava ederek tazminat istiyorlar.

Pilotlar denizin dibinde ve kimse onları çıkarmaya çalışmıyor

Ayrıca, Brin'in denize batan uçaktaki pilotların cesetlerini çıkarmak için aileye yardımcı olacağı sözü vermesine rağmen bu konuyla hiç ilgilenmemesi nedeniyle pilotların bir senedir deniz altında olduklarını da vurguluyorlar.

Google ve Brin tarafından henüz bir açıklama gelmedi ancak dava başladıktan sonra bu konu medyanın gündeminde olacak gibi görünüyor.