Google'ın RAISIR İle Resimlerin Kalitesini Artıracak

Google, düşük çözünürlüklü resimleri yüksek çözünürlüklü hale getirebilen yapay zeka RAISR'ın detaylarını paylaştı!

Yapay zeka bunu da yapacak!

Google, düşük çözünürlüklü görüntüleri makine öğrenimi yoluyla isabetli biçimde yüksek çözünürlüklü hale getirebilen yeni resim geliştirme tekniği RAISR ile ilgili detayları paylaştı.

Google'ın araştırma bilim adamı Peyman Milanfar, Google'ın araştırma blog'unda teknolojinin nasıl çalıştığını ve diğer görüntü geliştirme yöntemlerinden farklarını anlattı. Google'a göre düşük çözünürlüklü görüntülerin kalitesini artırmakta kullanılan upsampling sabit değerlere dayanırken, RAISR doğrusal olmayan bir yaklaşımdan yararlanıyor. Araştırma takımı, RAISR'da kullandığı makine öğrenimi ile düşük kaliteli ve yüksek kaliteli görüntüleri eşleştiriyor ve "orijinaline yakın detaylar oluşturuyor".

Google'ın RAISIR İle Resimlerin Kalitesini Artıracak

Özetlemek gerekirse RAISR, yüksek kalitedeki görüntüleri bir ölçüt olarak ele alıyor ve düşük çözünürlüklü görüntü üzerinde ayarlamalar yapıyor. Ortaya çıkan sonucu yukarıda görebilirsiniz (RAISR tarafından oluşturulan görüntü altta).

Google'ın teknolojiyi hangi alanda kullanacağı henüz net değil, ancak Milanfar'a göre RAISR "tipik bir mobil cihazda gerçek zamanlı olarak" çalışabiliyor. Bu yüzden RAISR'ın Google'ın kamera uygulamasına veya gelecekteki telefonlarına eklenmesi mümkün olabilir.

Okuyucu Yorumları