Google'ın yeni iOS'a sızma planı!

Google, rakibi Apple'ın işletim sistemi iOS'a sızmak için yeni ve iddialı bir yol daha buldu!

Google'ın iOS'a sızma planı!

İddialar doğruysa Google, iOS'a özel bir sanal klavye için birkaç aydır çalışıyor. Bu yeni klavyenin Android'deki varsayılan klavyeden daha güçlü olacağı ve "çeşitli arama seçenekleriyle" geleceği söyleniyor.

The Verge'ün "konuya yakın kaynaklarına" göre yeni klavye, iOS'taki Google aramalarının sayısını artırmayı amaçlıyor ve şu an Google çalışanları tarafından deneniyor. Google'ın kendi verileri, telefon kullanıcılarının günde ortalama birden az arama yaptığını gösteriyor. Bu yüzden firma, bu alandaki genişleme potansiyelinin masaüstüne göre daha yüksek olduğunu düşünüyor.

Google'ın iOS klavyesinin sesli aramanın yanında çizerek yazma yeteneğine sahip olacağı, siz parmağınızı harfler üzerinde dolaştırdıkça yazacağınız kelimeyi tahmin edeceği söyleniyor. Rapora göre iOS'taki klavyenin Android'dekinden bazı önemli farkları olacak; örneğin resim ve GIF aramaları için özel düğmeler sunacak.

Apple, üçüncü parti klavye desteğini ilk olarak iOS 8'de sunmaya başlamıştı. Bunun ardından Android'deki Swype ve Swiftkey gibi ünlü klavye uygulamaları, iOS'a da gelmişti. iOS'taki üçüncü parti klavyeler, düşük performansları nedeniyle kullanıcıları zor memnun ettiğinden Google'ın bu alanda bir şansı olabilir. Klavyenin ne zaman kullanıma açılacağı şimdilik bilinmiyor.

Okuyucu Yorumları