Görev Çubuğundaki "Masaüstü" Düğmesini Gizlemenin Yolu!

Görev Çubuğundaki "Masaüstünü göster" düğmesini gereksiz buluyorsanız, onu gizlemenin yolunu açıklıyoruz!

O düğmeyi gizleyin!

Windows'un Görev Çubuğunun birçok ayarını kişiselleştirebiliyor ve görünümünü düzenleyebiliyoruz. Hatta onu dikey olarak kullanmamız bile mümkün. Ancak Görev Çubuğuyla ilgili bir şey, sinirinizi bozuyor olabilir.

Görev çubuğunun sağ tarafında (dikey görev çubuğunda altta) bulunan, fareyi üzerine getirdiğinizde Peek işlevini etkinleştiren düğmeden bahsediyoruz. Fareyi bu küçük kısma götürdüğünüzde tüm pencereler saydam hale geliyor ve masaüstünüzü görüyorsunuz. Bu işlev hoşunuza gitmiyorsa, Ayarlar > Kişiselleştirme > Görev çubuğu yolunu izleyebilir ve "Farenizi görev çubuğunun sonundaki Masaüstünü göster düğmesine götürdüğünüzde masaüstünü önizlemek için Peek özelliğini kullan" seçeneğini devre dışı bırakabilirsiniz.

Ancak bu seçeneği devre dışı bırakmak, düğmeyi ortadan kaldırmıyor. Düğmeyi tamamen gizlemek için 7+Taskbar Tweaker gibi bir araca ihtiyacınız var. Bu araç, Görev Çubuğunun işlevleri üzerinde birçok küçük değişiklik yapmanıza izin veriyor.

Görev Çubuğundaki

Aracı yükledikten sonra sağ alttaki "Hide the "Show desktop" button" kutucuğunu bulup işaretleyin. Artık Peek düğmesi görüntülenmeyecek. Aynı işleve ulaşmak için Win + Virgül tuşunu, Windows 7'de Win + Space tuşunu kullanabileceğinizi hatırlatalım.

Okuyucu Yorumları