GTA 6 için kötü haber: 2025 yılına yetişmeyebilir

Yeni bir iddiaya göre, geçtiğimiz aylarda resmi olarak duyurulan GTA 6 planlanan 2025 tarihinde çıkışını gerçekleştiremeyebilir.

GTA 6 için kötü haber: 2025 yılına yetişmeyebilir

On yıllık bir beklentinin ardından Rockstar Games nihayet geçtiğimiz Aralık ayında Grand Theft Auto 6'yı duyurdu. Stüdyo, en son Vice City'nin Miami'sinin oyunun haritasını oluşturacağını doğrulayan kısa bir fragman paylaşmıştı. Fragmanın sonunda stüdyo, 2025 gibi bir çıkış tarihi verdi, ancak Kotaku'dan gelen yeni bir rapora göre stüdyo GTA 6'yı gelecek yıla yetiştiremeyebilir.

Kotaku'ya göre, oyunun geliştirilmesi hakkında bilgi sahibi olan kaynaklar, Rockstar'ın GTA 6 için planladığı çıkış zamanının "2025'in başları" olduğunu söylüyor. Şimdilik stüdyonun planı bu olsa da iç sorunlar çıkış tarihini 2025'in sonlarına, hatta 2026'ya kadar itebilir.

Bloomberg, Şubat ayında Rockstar Games'in çalışanlarından Nisan ayından itibaren haftada 5 gün ofise gelmelerini istediğini bildirmişti. Şimdi ise yayın, birkaç Rockstar çalışanıyla konuştuğunda birçok çalışanın bunun şirketin geçmişte şikayet edilen aşırı çalışma günlerine geri döneceğinin bir işareti olduğu konusunda endişeli olduğunu belirtti.

Rockstar bu popüler olmayan politikanın arkasındaki ana etmenlerin kalite ve güvenlik olduğunu söylüyor. Özellikle geliştiricinin 2022'de büyük bir sızıntının kurbanı olduğu düşünüldüğünde, bu konuda şüphesiz bazı doğruluk payları var. Ancak anonim kaynaklar Kotaku'ya Rockstar'ın GTA 6'nın geliştirilme programının gerisinde kalması nedeniyle olası bir gecikmeden de endişe duyduğunu söylüyor.

Eğer GTA 6 2025 sonbaharına ertelenirse, muhtemelen en az birkaç ay daha haberimiz olmayacak. Bununla birlikte Kotaku, henüz ikinci fragman hakkında herhangi bir bilgi edinemediğini belirtiyor.