GTA’nın Yapımcısından Server'lar için NFT Kararı

Rockstar Games, yeni bir NFT hamlesi yaptı. Söz konusu bu hamle üçüncü taraf sunucu hizmetlerine NFT yasağı getirmesi oldu.

GTA’nın Yapımcısından Server'lar için NFT Kararı

Kripto sektörü çok hızlı bir şekilde gelişme kaydetmeye devam ediyor. Aynı zamanda NFT sektörü de gelişme kaydediyor. GTA’nın yapımcısı Rockstar Games, yeni bir hamle yaptı. Söz konusu bu hamle üçüncü taraf sunucu hizmetlerine NFT yasağı getirmesi oldu. Rockstar Games, özellikle ABD merkezli birçok oyun şirketi, bu kararları almaya başladı.

Grand Theft Auto, üçüncü taraf çevrimiçi sunucularından NFT’leri yasaklarken Minecraft’ı takip etti. Geliştiriciler, kripto para birimlerini veya NFT’ler gibi kripto varlıklarını entegre edemezler, yaratıcısı Rockstar Games geçen hafta yaptığı açıklamada onayladı.

Söz konusu bu yasağa göre geliştiriciler artık kripto para birimlerini veya NFT ürünlerini sunuculara entegre edemeyecek. Yeni getirilen kurallar, özellikle rol yapma oyunlarını kapsıyor. Ayrıca şirket, getirilen bu kısıtlamaya rağmen sunucuları desteklediğini belirtti.

Şirket, yeni kısıtlamalara rağmen hala bu sunucuları desteklediğini vurguladı. Ayrıca, diğer Rockstar IP’leri, gerçek dünya markaları, karakterleri, ticari markaları veya müzikleri dahil olmak üzere projedeki diğer IP’lerin içe aktarılmasını veya kötüye kullanılmasını yasakladı.

Bu haber Chip Online ve BTCHaber iş birliği ile hazırlanmıştır.