Güncelleme rafa kalktı, yepyeni bir konsol geliyor

Kötü haber: Daha güçlü olacak bir Switch Pro modeli beklemeyin... İyi haber: Onun yerine çok daha iyisi gelecek!

Güncelleme rafa kalktı, yepyeni bir konsol geliyor

Nintendo Switch'in daha güçlü bir sürümünün tanıtılmasını ve raflara çıkmasını bekliyorsanız, artık beklemeyin. Zira Nintendo'nun bir Switch Pro üretme planlarını iptal ettiği bildiriliyor.

Video oyunu muhabiri John Linneman'a göre, Switch Pro bir noktada gerçek bir Nintendo projesiydi. Ama şirket, bazı iç tartışmalardan sonra bir Switch Pro'ya göstereceği çabayı yeni nesil bir konsola yönlendirmeye karar verdi.

Linneman, "Farklı geliştiricilerle yaptığım konuşmalardan anladığım kadarıyla, dahili olarak bir noktada daha güçlü bir Switch planlanmış. Ama bu, artık gerçekleşmiyor gibi görünüyor. Ve bu nedenle, bundan sonra yapacakları şeyin gerçek bir yeni nesil konsol olacağı oldukça açık" diyor.

Nintendo oyuncuları yıllardır şirketin sevilen konsolunun daha yetenekli bir versiyonunu çıkarıp çıkarmayacağını merak ediyor. Switch, 2017 sürümünden bu yana doğal olarak biraz modası geçmiş durumda. PlayStation 5 ve Xbox Series S|X gibi saniyede 60 kare hızında 4K grafikler sunamıyor, bu da grafiksel olarak geride kalması anlamını taşıyor.

Aslında Nintendo, 2021'de Switch'in bir OLED sürümünü çıkartarak konsolunu güncellemişti. Ama bunu yaparken sadece ekranı OLED’e çevirdi, herhangi bir performans yükseltmesi olmadı. Ve şimdi anlaşıldığı kadarıyla şirket, daha güçlü bir Switch yerine gerçek anlamda bir yeni nesil konsol için çalışıyor.

Linneman'a göre, yeni nesil konsol önümüzdeki yıl içinde raflarda yerini alabilir. Konsolun Nvidia T239 yongasını kullanması ve ışın izleme gibi yeni grafik özellikleri içermesi bekleniyor.