Japonya'nın, disketlerden vazgeçemeyen belki de tek ülke olduğu hiç aklınıza gelir miydi?

Teknolojinin merkez üslerinden biri olarak kabul edilen Japonya'da halen hatırı sayılır bir oranda disket kullanılıyor. Ve şimdi hükümet, disketlere savaş açmaya hazırlanıyor.

İnanılmaz bir Japonya gerçeği Halen disket kullanıyorlar

Japon hükümeti, eski teknolojiye olan bağımlılığını azaltmayı amaçladığı için disket kullanımını ortadan kaldırmaya çalışıyor. Teknolojinin merkez üslerinden biri olarak kabul edilen Japonya, ilginç bir şekilde halen disket kullanımını geride bırakabilmiş değil. Ülkenin dijitalleşme bakanı tarafından yayınlanan bir duyuru, bir dizi eski platform ve aracı ortadan kaldırma kampanyasının bir parçası olarak disketlere "savaş" ilan etti.

Taro Kono, Japonya'daki hükümete veri gönderirken disketlerin ve CD-ROM'ların kullanılmasını gerektiren kuralları değiştirmek istiyor. Bunun yerine, tüm vatandaşlara verilecek olan ID numarası ile kamu işlemleri gerçekleştirilecek.

MyNumber olarak adlandırılan bu yeni kimlik sistemi, çoğu verinin çevrimiçi platformlara yüklenmesini gerektirecek ve Japon hükümetinin gelecekteki dijital hizmetlerinin bir parçasını oluşturuyor. Bununla birlikte, programın ihtiyaçlarını araştırırken, Kono ve departmanı, verilerin hükümetle nasıl paylaşılabileceğine ilişkin 1.900'den fazla düzenleme buldu ve bunların çoğu, internet üzerinden veri yüklemeye güvenlik nedeniyle izin verilmediğinden dolayı disket veya CD-ROM kullanımını şart koşuyor.

Kono, departmanının modernizasyon çabalarının devam edebilmesi için bu düzenlemeleri düzeltmeye çalışacağını söyledi. Bu hareket, Japonya’nın eski teknolojiye bağımlılığını ortadan kaldırmak için atılan adımlardan biri olarak değerlendiriliyor.