Hangi Xbox'u İstediğinizi Adından Anlayacak Mısınız?

Microsoft, hangi Xbox'u istediğinizi adına bakarak anlayacaksınız diyor. Ama işin içine girdiğimizde, bu açıklamada eksik kalan bir şeyler var!

Microsoft'tan ilginç açıklama!

Bir pazarlamacı olarak işini korumanın en iyi yolu, mesajının dışına çıkmamaktır. E3'de Xbox'un konsol pazarlama yöneticisi Albert Penello'nun röportajında yaptığı gibi. Albert, Xbox One X'in teknik özellikleri ve 4K oyunculuğun etkileri üzerine konuşma konusunda heyecanlıyken, bir organizasyon olarak Xbox hakkında sorulan daha zor sorulara yuvarlak cevaplar verdi. Ama arada bazı şeyler de söyledi.

Mesela, Microsoft'un zamanlanmış özel oyunlara güvenmesi ve devam oyunları uğruna (Gears of War, Halo ve Forza) orijinal oyunları terk etmesi konusu sorulduğunda, şöyle dedi: "Oyunlara kendimizi adamış durumdayız. Endüstrinin bir yere gittiği yok, yeni IP'ler yapmak için bolca zamanımız var." Bu da demek oluyor ki Microsoft'un yakın gelecekte sağlam yeni seriler çıkarmaya niyeti yok; eski seriler için gücünü kullanmaya devam edecek.

Microsoft'un Xbox One X ismini neden seçtiği sorulduğundaysa cevap şuydu: "Telefonlara baktığınızda o kadar çok çeşit var ki, insanlar bu yüzden isimlerine bakarak hangisini istediklerini anlıyorlar. Xbox'ın da '4k olanını istiyorum," dediğinizde, fiyatına, paketine, rengine bakarak kendiniz anlayacaksınız."

Aslına bakarsanız, One S ve One X'in ikisinin de UHD Blu-ray sürücüsü olması, 4k video oynatması ve HDR desteklediği, ayrıca bu iki cihazın da yığınla renk ve bundle seçeneği ile geleceği düşünülünce, bu açıklama anlamsız görünüyor. Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz? Yorumlarda fikrinizi belirtmeyi ihmal etmeyin!

Okuyucu Yorumları