HDMI kablosu alırken bunlara dikkat edin

Yeni bir HDMI kablo mu satın alacaksınız? Paranızı pahalı kablolara dökmeden önce yazımızı okuyun!

HDMI kablosu gerçekleri!

HDMI kabloları, görüntü ve ses aktarmada standart halini aldılar. Bunun arkasında kablonun görüntüyü ve sesi yüksek kalitede, çok geniş olmayan bir konektörle iletebilmesi ve maliyetinin düşük olması yatıyor.

HDMI kablosu satın alırken dikkat etmeniz gereken birkaç nokta var. Satın alabileceğiniz kablolar arasında Standart, Ethernet'li Standart, Yüksek Hız ve Ethernet'li Yüksek Hız kabloları bulunuyor. Kablo üreticileri, kablonun türünü üzerinde açıkça göstermek zorunda olduklarından, onları ayırt etmeniz güç olmamalı.

Standart kablolar 720p ve 1080i sinyallerini aktarabilirler. 1080p'yi kaldırmaları mümkün olsa da bunun bir garantisi yoktur. 3D için ise Yüksek Hızlı (High Speed) kabloya ihtiyacınız var. Bununla birlikte bu standartlar kullanılmaya başlamadan önce satın aldığınız bir kablonun da 1080p'yi gösterebilme ihtimali var. Ethernet özellikli kablolar ise tahmin edebileceğiniz gibi veri aktarımına izin vermektedir.

Dikkat etmeniz gereken diğer bir nokta ise 3D'nin HDMI 1.4'e ihtiyaç duyması. Buna ek olarak HDMI kabloları analog değil, dijital sinyallerle çalıştığından kablo bozulmadıkça aralarında bir görüntü kalitesi farkı olmayacaktır. Yani ucuz bir kablo ile pahalı, kalite bir kablo arasında görüntü ve ses kalitesi açısından fark yoktur.

Okuyucu Yorumları