HDR uzmanı Nvidia Tegra 4 resmen tanıtıldı

Grafik devi Nvidia, yeni nesil cep ve tabletlere güç verecek canavarını tanıttı! İşte Tegra 4...

Nvidia'dan Tegra 4 bombası

Nvidia, yeni mobil işlemcisi Tegra 4'ü resmen tanıttı. CES 2013'de tanıtılan yeni işlemci, yeni ULP GeForce grafik işlemcisi içerisindeki 72 GPU çekirdeğiyle geliyor. Bunun yanında dört ARM Cortex-A15 çekirdeği, onu ilk dört çekirdekli A15 işlemcisi yapıyor.

Etkinlikteki tanıtımda Tegra 4 çipsetli bir tabletin, bir web sayfası yükleme testinde Nexus 10'u katladığı, sayfayı ondan neredeyse 3.5 kat daha hızlı yüklediği gösterildi. Google'ın Nexus 10 tabletinde çift Cortex-A15 çekirdekli bir Exynos 5 çipseti yer alıyor. Tanıtımda gösterilen grafiklerde, Tegra 4'ün iPad 4'ten de iyi olduğu vurgulandı.

Çipsetin yeni bir özelliği olan NVIDIA Computational Photography Engine ise telefonun iki fotoğrafı hemen hemen aynı anda çekerek HDR fotoğraflar meydana getirmesine izin veriyor. Nvidia'ya göre bu motor, HDR fotoğrafların iPhone 5'deki motordan 10 kat daha hızlı oluşturabiliyor (0.2 saniyede). Bu yeni teknoloji, HDR videoları da olanaklı kılıyor.

Nvidia'nın Tegra 4'ü gösterdiği tabletin üzerinde Windows logosu olması, onun yakın gelecekte Windows RT'li bir tablete gireceğinin ipucunu veriyor olsa gerek.

Okuyucu Yorumları