Her 100 PC'den sadece biri hazır durumda!

Kendinizi sanal gerçeklik macerası için hazır hissediyor olabilirsiniz. Ama PC'niz hazır olmayabilir

Her 100 PC'den sadece biri...

Eğer kalbiniz sanal gerçeklik (VR) kavramının vadettiği maceraları yaşamaya hazır durumdaysa, yolculuğunuza başlamadan önce biraz daha fazla para ödemek zorunda kalabilirsiniz.

Sanal gerçeklik teknolojisinin keyfini tam olarak çıkarabilmek için bilgisayarınızdaki grafik işlemcisinin VR görüntüleri işlemek için çok güçlü olması olması gerekecek. Dünyanın en büyük grafik işlemci üreticisi Nvidia, VR teknolojisinin geleneksel 3D uygulamalar ve oyunlara kıyasla yedi kat fazla grafik işleme gücü gerektirdiğini söylüyor.

Kaliforniya merkezli grafik yongası üreticisine göre dünya çapında sadece 13 milyon PC sanal gerçeklik yazılımını destekleyecek kadar güçlü durumda. Bu rakam, Gartner araştırma şirketinin verilerine göre bu yıl kullanımda olması beklenen 1.43 milyar bilgisayarın yüzde birinden bile az kısmına denk geliyor.

Samsung ve HTC de dahil olmak üzere birçok üretici, sanal gerçeklik alanına yatırım yapmış durumda. Bloomberg'e göre, önümüzdeki Tüketici Elektroniği Fuarı'nda (CES) 40'tan fazla stant VR teknolojisine adanmış olacak. Nvidia ise 2020 yılına kadar 100 milyon sanal gerçeklik başlığının kullanımda olacağını tahmin ediyor.

Okuyucu Yorumları