Her şey Windows Phone 8 değil

Microsoft, Windows Phone 8'le birlikte yükseliyor. Ama asıl iyi haber, daha öncesinden geliyor!

Windows Phone 8 yokken...

Windows Phone, yeni cihazların ve WP8'in piyasaya sürülmesiyle birlikte fazlasıyla yoğun bir dönemden geçiyor. Üstelik Windows Phone 8'in açık bir şekilde yükselme kaydettiği de gözler önüne seriliyor.

Kantar tarafından yayınlanan raporun Microsoft için en iyi yanı, Kasım ayına kadarki dönemi, yani Windows Phone 8'in piyasaya çıkmasından önceki dönemi kapsıyor olması. Kısacası büyük patlama yapan WP8 ile yapılacak olası hesaplamalar, sistemin durumunu çok daha iyi bir noktaya getirecek gibi...

Raporda Windows Phone'un en hızlı popülerlik kazandığı ülke, yüzde 8.2 market pazarı büyümesi ile İtalya olurken, Birleşik Krallık da, görülen yüzde 3.4'lük çıkış ile önemli bir kademe atladı. Pek tabi bu büyümedeki en önemli etken, Nokia cihazların ucuz fiyat politikası oldu. Yine de durum Amerikan pazarı için çok iç açıcı değil: Yaşanan yüzde 0.6 pazar artışı, Microsoft'un, Amerikan kullanıcısı için daha çok çalışılması gerektiğini ortaya koydu.

Windows Phone 8 kullanan HTC 8X ve Lumia 920 modellerinin giderek artan satış rakamları ile hesaplanacak güncel bir çizelge eminiz Windows Phone'u çok daha farklı bir noktaya koyacaktır.

Okuyucu Yorumları