Her sisteme lazım 5 ücretsiz yazılım!

Her sisteme lazım 5 ücretsiz güvenlik yazılımını ve yardımcı aracı sizin için seçtik!

5 harika yazılım!

Modern bilgisayarların vazgeçilmez yazılımlarının başında, sadece web sitelerini açmakla kalmayan, birçok işi yapmanıza izin veren web tarayıcıları geliyor.

Ancak henüz her şeyi tarayıcılarımızın üzerinden yapmıyoruz, muhtemelen yakın bir gelecekte de bu değişmeyecek. Bu yazımızda her bilgisayar kullanıcısının ihtiyaç duyacağı 5 güvenlik ve yardım konularına odaklı yazılımı sizler için seçtik.

HijackThis

HijackThis, internetten gelebilecek beklenmedik tehditlere karşı sizi koruma altına almayı amaçlıyor. Araç bunun için sistem ayarlarınızı tarıyor ve web tarayıcınıza sonradan eklenen yazılımları size bir liste halinde sunuyor. Bu aşamanın ardından listedeki öğeleri program yoluyla internette araştırıp, silip silmeme konusundaki kararınızı verebiliyorsunuz.

HijackThis içerisinde bir işlem yöneticisi, HOSTS dosyası düzenleyicisi ve "alternatif veri akımı" tarayıcısı da bulunuyor.

İndirin: HijackThis

Recuva

Recuva

Recuva, herkesin sahip olması gereken bir veri kurtarma yazılımı. İster geri dönüşüm kutusundan, ister dijital kameranızın bellek kartından sildiğiniz bir dosya olsun, dosyayı zararsız kurtarma imkanınız var. Yapmanız gereken, dosyanın silindiği disk üzerinde herhangi bir işlem yapmadan hemen Recuva'yı çalıştırmak ve bir tarama gerçekleştirmek. Yanlışlıkla silme işleminin üzerinden çok zaman geçmediyse, dosyanızı kurtarma olasılığınız yüksek.

İndirin: Recuva

Malwarebytes Anti-Malware - Malware Scanner

Malwarebytes Anti-Malware - Malware Scanner

Malwarebytes Anti-Malware, sisteminizdeki zararlıları ve rootkit'leri bulup temizlemenize yardımcı olacak çok güçlü bir araç. Zaralıların bulaştığı bilgisayarlar bazen anti-zararlı uygulamalarını engelleyebilse de Malwarebytes'in aracı bu konuda oldukça inatçı.

Malwarebytes Anti-Malware, anti-virüslerin bulamadığı zararlıları da bulabildiğinden ve anti-virüs yazılımlarıyla çakışmadığından, onu anti-virüsünüzle birlikte kullanabilirsiniz.

İndirin: Malwarebytes Anti-Malware - Malware Scanner

Kaspersky Internet Security 2016

Kaspersky Internet Security 2016

Kaspersky Internet Security 2016, bilgisayarınızı virüs, zararlı gibi tehditlere karşı korumaya yönelik komple bir çözüm. Sisteminizi yavaşlatmamasıyla tanınan paket, her gün internete salınan sayısız virüse karşı güncellenen veritabanıyla en güncel korumayı sunuyor. Basit kullanımı ve arayüze sahip yazılım, gereksiz yere karşınıza çıkmayarak, işinize odaklanmanıza izin veriyor.

İndirin: Kaspersky Internet Security 2016

WinSCP

WinSCP

Güvenli dosya kopyalama protokolü SCP üzerinden veri aktarımı yapmak, bu ücretsiz araçla çok kolay. WinSCP, SFTP ve FTP bağlantılarını da destekliyor.

WinSCP sayesinde iki bilgisayar arasında güvenli dosya aktarımı çok kolay bir hale geliyor. Bu tür programlar yeni başlayanlar için genellikle çok karışık olabiliyor, ancak WinSCP'nin kullanımı aksine çok kolay.

İndirin: WinSCP

Okuyucu Yorumları