Mobil pazarın en önemli ülkelerinden birinde, ucuz Çin telefonların satışı yasaklanıyor

Maliyeti 150 dolardan düşük olan Çin malı telefonları yasaklamak için ilk adımı attılar...

Ucuz Çin telefonlarını yasaklıyorlar

Mobil pazarın önemli ülkelerinden biri olan Hindistan, Çin'den gelen akıllı telefonlara ilginç bir kısıtlama getiriyor. Buna göre ülkede 12.000 rupiden (150 ABD doları) daha düşük maliyetli Çin malı telefon satılmayacak. Bunun, yerel üreticilere destek vermek amacıyla yapılacağı açıklandı, ancak bu karar, Xiaomi ve Realme gibi şirketlere zarar verebilir.

Bu hareket, Çinli üreticilerden fiyat ve performans konusunda geride kalmaktan korkan Hintli üreticilerin nefes almasını sağlayacak gibi görünüyor. Xiaomi ve diğer benzer markalar son yıllarda Hindistan pazarında önemli bir büyüme gerçekleştirdi. 150 doların altındaki telefonlarda Çinli üreticilerin payı yaklaşık yüzde 80’e ulaştı.

Şu anda, bu kararın ne zaman uygulanacağına dair resmi bir zaman çizelgesi yok. Hindistan hükümeti, Çinli yöneticilerden yerel işletmeleri desteklemesini istemeye devam ediyor. Bu, Çin'in Hindistan pazarından tamamen çekilmesini istemediklerini, ancak yerel işletmeleri yatıştırmaya çalıştıklarını gösteriyor.

Geçmişte, Hindistan hükümeti Huawei ve ZTE ekipmanlarını ülkede yasaklamıştı. Bu konuda resmi bir politika olmamasına rağmen, Hindistan'daki kablosuz operatörlerin bu tedarikçilere alternatifleri düşünmeleri ve diğer Çin uygulamalarını yasaklamaları zaten tavsiye ediliyor.