Hıristiyanlardan muhafazakar Facebook!

Sosyal ağların dini kurallara uymadığını düşünen bir grup, "muhafazakar" Facebook'u hayata geçirdi!

Facebook değil; Facegloria!

İnternet, şiddetten cinselliğe her tür tartışmalı içeriği fazlasıyla barındıran bir yer. Benzer biçimde sosyal ağlarda paylaşılan her şeyin örf, adet ve dini kurallara uyduğunu söylemek zor. Bu "sorunu" çözmek isteyen çeşitli girişimlere daha önce rastlamıştık; şimdiyse Brezilya'daki Hıristiyanlar, Facebook'un "temiz" sürümü için harekete geçtiler.

Sao Paulo yakınlarında, Ferraz de Vasconcelos'ta yaşayan grup, Instagram, Facebook gibi sosyal ağlarda rastlanabilen yetişkin içerikten kullanıcıları uzaklaştıracak, yeni bir site açıyor. Facegloria adlı web sitesi, kullanıcılarının yetişkin içerik vs. paylaşmasını yasaklayan, katı kurallara sahip. Yasaklar arasında yazılmasına izin verilmeyen 600 kelime, cinsel içerik ve şiddet tasvir eden içerikler var. Homoseksüellikle ilgili paylaşımlar da site tarafından kabul edilmiyor.

Facegloria kullanıcıları, gönderileri "beğenmek" yerine ancak "amin" diyebiliyorlar. İlk ayında yaklaşık 100.000 kullanıcının kaydolduğu söylenen web sitesi, iki senede 10 milyon kullanıcıya ulaşmayı amaçlıyor. Sitenin kullanıcıları uygunsuz içeriklerden uzaklaştırıp, gerçekten kendisine çekip çekemeyeceğini biz de merak ediyoruz.

Facebook hesabı nasıl silinir? Açıklıyoruz...

Okuyucu Yorumları