Hızlının da hızlısı internet

Siz hala Türkiye'nin hızlı internet kullandığını mı sanıyorsunuz? Öyleyse bu haber sizi şaşırtacak!

Hızlının da hızlısı internet

Güney Kore, dünyanın en hızlı internetine sahip olmasıyla tanınıyor. Ülke şimdi ise internet teknolojilerinde yurtiçi nüfuzda yüzde 100'ü geçmeyi başardı.

Organization for Economic Cooperation and Development'ın (OECD) yayınladığı son verilere göre Kore'de yüksek hızlı internet erişimi ile nüfusun oranı, yüzde 100.6'ya ulaştı. Geçen sene bu oran yüzde 89.9'du. Bu veriler, Kore'de internet kullanıcılarının nüfusu geçtiği gibi bir anlama gelmiyor - OECD, bu puanı ortaya çıkarırken birtakım teknolojilerden faydalanıyor. Yüksek hızlı internet topluluğu içinde üçüncü ve dördüncü jenerasyon mobil ağlar, genişbant internet hizmetleri ve WiFi bulunuyor.

Yüzde 100'ü geçen ilk ülke olan Güney Kore, OECD'nin yüzde 54.3'lük ortalama oranını da neredeyse ikiye katlamış oluyor. Güney Kore, ilk sıralarda yer alan İsveç (yüzde 98), Finlandiya (yüzde 87.8) ve Japonya (yüzde 82.4) tarafından yakından takip ediliyor. Kore'de cep telefonları da önemini giderek artıyor ve akıllı cep sahibi kullanıcılar, yüzde 50'yi geçmiş bulunuyor. LTE bağlantısı da ülkede gelişen hızlı bağlantı platformlarından.

Okuyucu Yorumları