HP, avuç içi büyüklüğünde masaüstü PC yaptı

Pavilion Mini Desktop ve Stream Mini Desktop PC'ler, küçücük boyutlarıyla artık gerçek!

Avuç içi kadar PC!

HP, CES 2015 fuarında, iki minik PC tanıttı. Avuç içi boyutlarındaki Pavilion Mini Desktop ve Stream Mini Desktop modelleri küçük boyutlarına rağmen güçlü performansı ile dikkat çekti.

10 santimetre genişliğinde ve 5 santimetre yüksekliğindeki Pavilion Mini'nin ağırlığı ise sadece 700 gram. Bu boyutlarıyla cepte taşınabilecek kadar küçülen PC'nin performansı ise masaüstü PC'lerden hiç az değil. Windows 8.1 işletim sistemiyle çalışan cihazda Intel Core i3 işlemcisi ve 1 TB sabit disk bulunuyor. RAM ise 8 GB'a kadar genişletilebiliyor. HDMI ve 4 USB bağlantısı bulunan PC bu sayede kolayca çevre birimlerine bağlanabiliyor. Ayrıca Wi-Fi ve Bluetooth bağlantıları da bulunuyor. Sadece 45 W enerji tüketen Pavilion Mini'nin fiyatı ise 319 dolar.

Stream Mini Desktop ise aynı özelliklere sahip olmasına rağmen sabit diski sadece 32 GB veri saklıyor ancak 200 GB Microsoft One Drive hesabı bulunuyor. Daha çok, online film seyretmek veya online hizmetlere erişim için tasarlanmış olan cihazın asıl hedefi de evlerin salonları ve eğlence sistemleri. Stream Mini Desktop'ın fiyatı ise 179 dolar olacak.

Okuyucu Yorumları