HP CEO'sundan ilginç açıklama: "Kötü bir yatırım olmak istemiyorsanız, orijinalini almalısınız"

HP'nin CEO'sundan ilginç açıklama: "Eğer orijinal HP kartuşlarını satın almazsanız, kötü bir yatırım haline geliyorsunuz."

"Kötü bir yatırım olmak istemiyorsanız, orijinalini almalısınız"

HP CEO’su Enrique Lores, kendisine üçüncü taraf yedek mürekkep tedarikçilerine yaklaşımı sorulduğunda, şirketin uzun vadeli hedefinin “baskıları bir aboneliğe dönüştürmek” olduğunu söyledi.

Şu anda PC ve baskı sektörü, yazılımı güncellemesi aracılığıyla yazıcı donanımının HP olmayan markalı yedek kartuşları kabul etmesini kasıtlı olarak engellediği iddialarıyla ilgili olarak açılan toplu bir davayla mücadele ediyor. Lores, bir CNBC röportajında konuyla ilgili soru sorulduğunda “Fikri mülkiyetimizi korumanın bizim için önemli olduğunu düşünüyorum. Yazıcıların mürekkeplerinde ve yazıcıların kendisinde oluşturduğumuz çok sayıda fikri mülkiyet var. Ve yaptığımız şey şu: Markamızı ihlal eden kartuşları tespit ettiğimizde, yazıcıların çalışmasını durduruyoruz” dedi.

Röportajın ilerleyen kısımlarında da “Bir müşterinin yazıcı satın alması bizim için bir yatırımdır. Biz o müşteriye yatırım yapıyoruz ve eğer o müşteri yeterince baskı yapmıyorsa veya kartuşlarımızı kullanmıyorsa bu kötü bir yatırımdır” diye ekledi.

Lores, üçüncü taraf kartuş kullanan müşteriler hakkında “Birçok durumda, mürekkebin yazıcımızda kullanılmak üzere tasarlanmamış olması nedeniyle yazıcının çalışmayı durdurmasından, hatta güvenlik sorunlarına kadar her türlü soruna yol açabilir” dedi ve ekledi: “Kartuş yoluyla yazıcıya, yazıcıdan ağa giderek kartuşlara virüs yerleştirebileceğinizi, böylece müşteriler için çok daha fazla sorun yaşanabileceğini gördük.”

HP, kötü amaçlı yazılımların yazıcı kartuşları aracılığıyla bulaşma potansiyeli hakkında uzun süredir konuşuyor ve 2022’de hata ödül programı, yeniden programlanabilir çiplere sahip üçüncü taraf kartuşların yazıcılara kötü amaçlı yazılım bulaştırabileceğini doğruladı.