HSBC, Kripto Karşıtı Duruşundan Geri Adım Attı

HSBC'nin son dönemlerde kripto paralara yönelik paradigmasında ciddi değişim yaşanıyor.

HSBC, Kripto Karşıtı Duruşundan Geri Adım Attı

Bankacılık devi HSBC, kripto paralara olan bakışını değiştirdi. Bankanın CEO’su Noel Quinn, geçen yıl kripto paralardan endişe duyduklarını söylemişti. Buna rağmen bankanın son dönemlerde kripto paralara yönelik paradigmasında ciddi değişim yaşanıyor.

HSBC, kripto varlıklar ve tokenizasyon uzmanlığı için iş ilanı yayınladı. Bu hafta başında yayınlanan iş ilanına göre ilgili pozisyonda çalışan kişi HSBC‘nin tokenizasyon stratejisini tasarlayacak ve uygulayacak. Tokenizasyon kullanım durumlarında zaman, bütçe ve risk parametrelerini içeren programlar üzerinde çalışacak.

Banka, aralık ayında da ABD’de kripto para ürünleri ve hizmetleri için ticari marka başvuruları gerçekleştirmişti. Bankanın CEO’su Noel Quinn, Eylül 2022’de yaptığı bir açıklamasında “Bir banka olarak kripto dünyasına, ticaretine, borsalarına girmiyoruz” ifadesini kullanmıştı. CEO’nun bu açıklamasından yaklaşık 6 ay önce HSBC, The Sandbox ile iş birliği yaptığını duyurmuştu.

Öte yandan dün Avrupa Yatırım Bankası, HSBC, BNP Paribas ve RBC Capital Markets ile iş birliği yaparak sterlin bazlı ilk dijital tahvili piyasa sürdü. Dijital tahvil, tokenleştirme platformu HSBC Orion aracılığıyla işlem görecek. Dijital tahvilin kaydı blockchain ağı üzerinde tutulacak.

Bu haber Chip Online ve BTCHaber iş birliği ile hazırlanmıştır.